Jägersrotränaren Conrad Lugauer fick rekordböter!

617

conrad_medicin

Jägersrotränaren Conrad Lugauer har tilldömts 15 000 kronor i böter för felaktig hantering av mediciner.
– Det är först gången vi sett någon bryta så här grovt mot medicineringsförseelserna, säger Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström.
Det var under en kontroll i Jägersrotränarens stall i januari i år som brottet mot travsportens reglemente uppdagades.
Kontrollen i medicinskåpen hos Conrad Lugauer ställde till stort huvudbry hos Göran Åkerström och hans kolleger.
– Jag kan bara konstatera att antingen handlar det om väldigt grovt slarv eller också en väldig okunskap. Han gjorde i alla fall inga försök att dölja någonting för oss, så att någon form av slarv eller okunskap handlar det om, säger Göran Åkerström, chefsveterinär på Svensk Travsport.
Inspektionen gjordes i januari men brottet tillkännagavs först i onsdags – och då i skymundan i statlistan till lopp ett på Jägersro.
– Jag har inte säga varför det inte offentliggjordes på ett annat sätt. Det har tagit tid att sammanställa materialet och gå igenom vad vi hittade i alla fall. Vi har använt vår påföljdsmall utifrån vad vi hittade och maxbeloppet är 20 000 kronor. Ett belopp som avsevärt kommer att höjas för den här typen av brott i framtiden, säger Göran Åkerström.

Grovt slarv eller okunskap
Conrad Lugauer själv menar att han varit slarvig. Förklaringen han kommit med är att det  i hans stall funnits utländska gästhästar som behandlats av veterinärer – men i stället för att göra sig av med medicinerna som blivit över har de låsts in i ett skåp.
Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström igen:
– Conrad Lugauer är skyldig att känna till vad vårt regelverk säger, han har fått en omfattande genomgång av det när han fick svensk licens för ett antal år sedan. Jag kan bara konstatera att antingen handlar det om väldigt grov slarv eller också en väldig stor okunskap. Det är först gången vi sett någon bryta så här grovt mot medicineringsförseelserna.
Conrad Lugauer uttalade sig om händelsen för travronden.se på lördagen.
– Det känns så klart onödigt och jobbigt att behöva betala så mycket pengar på grund av slarv. Men jag och alla i mitt stall är väldigt noggranna med vad vi ger hästarna och uppskattar att det är så hård koll i Sverige, vilket gör att vi håller sporten ren, säger Lugauer till Travronden.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn klar finne costar lite !
Nästa artikelNorrmännen är suveräna vad gäller Kallblod