Jansson hälsar till storvinnarna

45

jansson

Gänget som vann 43 miljoner på V75 i helgen spelar alltid Torbjörn Jansson.
Åtminstone i kallblodsloppen.
– Jag får väl gratulera och tacka för att de har förtroendet för mig. Det känns bra med berömmet, säger toppkusken med runt 4 400 segrar i karriären.

Efter lördagens omgång på Färjestadstravet blev några kompisar i mellan-Sverige 43 058 556 kronor rikare. Gänget hade satsat under hundralappen var och fick 4,8 miljoner tillbaka. Per näsa.
I intervjuerna efter den sanslösa vinsten – den femte största genom tiderna på V75 – har de lyckliga tryckt på att en i gänget har Solvallas Torbjörn Jansson som en av sina favoritkuskar.
Ödet ville att det just var den personens tur att komponera helgens system.
Solvallakusken kommer alltid med på lappen när han kör kallblod.
– Jag läste någonstans att de tycker jag är bra på kallblod och det är kul naturligtvis om folk tycker så. Jag tycker att det är roligt att köra kallblod. Inte de där allra sämsta, för det kan ingen tycka är kul. Men de allra flesta är fina att köra, säger Solvallakusken.

Jansson med kall skräll
Finnskog Fokus är en sådan fining enligt den blåklädde toppkusken. Att det norsktränade kallblodet skulle vinna V75:ans andra avdelning i lördags var det emellertid få spelare som hade kalkylerat med.
Men eftersom en viss Torbjörn Jansson satt i sulkyn kom ”enprocentaren” med på gängets kupong, vilket så klart starkt bidrog till 43-miljonersvinsten.
Systemet var inlämnat på nätet och ingick i satsningen ATG Tillsammans. En satsning av ATG för att underlätta för folk att spela V75 tillsammans med andra.
Sju kamrater var med på systemet – samt två för gänget okända personer som köpte in sig via den särskilda Tillsammans-sidan.

”Alltid, alltid, alltid med Jansson”
På söndagen intervjuades lagledaren Patrik Olsson i TV12 om den fantastiska utbetalningen.
– Vi är sju stycken i kärntruppen som är med i det här Tillsammans-gänget. I lördags var det två gästspelare som hade joinat också, så de hade bra bollsinne får man säga! Geniet som lade den här raden tar ofta avstamp ifrån spikar spelade på mellan 10 och 15 procent. Sedan har han ju alltid, alltid, alltid med Jansson i kallblodsloppen också. Och det blev ju utdelning på nu, sa lagledaren Olsson.

Kallt tips till våren?
Torbjörn Jansson har själv inte haft kontakt med det vinnande gänget. Men han hälsar att han är stolt över uppmärksamheten.
– Varför jag ibland lyckas med kallblod har ingen förklaring till. Jag får gratulera och tacka för att de har förtroendet för mig i alla fall och hoppas att det fortsätter! säger Jansson med ett skratt
Solvallatränaren med 4 400 segrar i karriären har kört rasens allra bästa som Bork Rigel, Alm Svarten och stoet Buaas Stjerna.
Torbjörn Jansson håller norske Solör Stegg som den bästa han suttit bakom. Tillsammans har de vunnit fem segrar på nio starter sedan i fjol somras.
– Han ägs i Norge och ägarna plockade hem honom i oktober. Amatören Kenneth Larsson i Årjäng tränar hästen när han är i Sverige. Kenneth ska få tillbaka honom till våren är det meningen. När Solör Stegg är fräsch och fin är han…fantastisk helt enkelt, hälsar Torbjörn Jansson.
Solör Stegg och Torbjörn Jansson i vårens V75-lopp. Det doftar spikförslag lång väg.

Föregående artikelGör comeback – efter avstängning
Nästa artikelSe upp för lillebror på lördag!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.