Jättebra chans säger Peter G Norman

66

jättebra chans

Det krävdes dubbla knäoperationer och lång vila.
Efter det har Island Life gått från klarhet till klarhet.
På onsdagen kan hästen ta femte raka segern i V86.
– Som han känns i träning och som loppet ser ut på pappret är det klart att jag måste tro på jättebra chans igen, säger hästens tränare Peter G Norman.

Det räcker inte med kondition, styrka och vinnarskalle för att bli en framstående atlet. Kroppen måste klara påfrestningarna från träning och tävling också. Det gjorde inte Island Life (V86-6) i början av sin karriär. Knäna sa ifrån och först i fjol, efter att ha blivit opererad i båda framknäna och stått över tävling i nio månader, lossnade det för den nu sexårige valacken.
– Vi ändrade lite träningsupplägg också och det har funkat väldigt bra. Han har sett väldigt fin ut och hållit sig otroligt fräsch. Nu tål han träningen bättre och med kontinuitet i träning och tävling har framgångarna kommit och han har kunnat höja sig flera snäpp, säger Peter G Norman.
Inför onsdagens V86-start kan Island Life skryta med sex segrar i de senaste sju loppen. Han har spurtat till seger från kön, krossat motståndet från positionen utvändigt om ledaren och dragit konkurrenterna sönder och samman från ledningen. Intrycket är att hans framgångssaga bara har börjat.
– Jag tror att han kommer ha en fortsatt positiv utveckling och utan bakslag kan han absolut klättra några klasser till. Kapacitet och styrka har han men han behöver utveckla sin startsnabbhet för att vara med i de allra högsta klasserna.

Tål alla upplägg
Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Åby och det är på sin hemmabana Solvalla som Island Life ska ut. Distansen är 2 140 meter och från spår fyra bakom startbilen får han och kusken Örjan Kihlström axla ett tungt favoritskap.
– Det är bra hästar emot men han har ett bra läge och kommer säkert få ett bra lopp. Var han hamnar vet jag inte men det bästa vore väl om han kom till ledningen där han gör bra lopp. Han tål att gå utvändigt om ledaren också. Då kan han bli väl pigg men när han gick där i Eskilstuna klev han ifrån och vann väldigt enkelt.
Peter G Norman hade planer på att plocka av Island Life framskorna för första gången i år men då vädersiarna utlovar kyligt väder får dojorna troligen sitt kvar.
– Han har vunnit många lopp med skor så det är ingen stor grej, säger Norman som inte heller tycker att man ska oroa sig över att hästen inte har tävlat på en månad.
– Han brukar göra väldigt bra lopp när han har fått träna på i tre-fyra veckor. Det hade han fått göra inför senast också och då såg han inte ut att behöva lopp i kroppen…
– Som han känns i träning och som loppet ser ut på pappret är det klart att jag måste tro på jättebra chans igen.

Peter G Norman om sina övriga V86-hästar:
Cassano Bob (V86-2) har inte funkat riktigt på vinterbanorna men nu slipper han brodd i skorna och det är en fördel. Vi har tuffat till träningen lite också de senaste två veckorna och det har han svarat bra på. Men han står byngligt till med fjärdespår på tillägg så i första hand hoppas vi att han gör ett bra lopp och tjänar en fin peng.
Water To Wine (V75-4) halsopererades under uppehållet och var helt okej i comebacken senast. Hon var lite seg i benen men kändes väldigt fin och jag räknar med att hon är förbättrad till den här starten. Utgångsläget är bra och kort distans känns intressant. Min känsla är att hon är rätt så kvick ut och nu blir det stängt huvudlag för att få ännu bättre skärpa i henne. Jag är spänd på vad hon kan uträtta och blir inte förvånad om hon dyker upp långt fram.

Föregående artikelZahara Goj byter tränare
Nästa artikelRätt favorit i första V75 avdelningen på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.