Jennifer Tillman vann Helén Anns lopp!

121

jennifer tillman helen ann

Helén Ann Johansson delade ut pris till Jennifer Tillman i den första upplagan av sitt eget inbjudningslopp. Foto: Magnus Strömsten/ALN

På söndagen kördes den första upplagan av Helén Ann Johanssons inbjudningslopp.
Ett lopp för enbart kvinnliga kuskar.
Segern gick till en kusk som verkligen kommit i ropet efter Elitloppet – 31-åriga Jennifer Tillman.

Mantorptravet slog upp portarna för första gången söndag 27 juni 1965. På söndagen firade banan sitt 50-årsjubileum med förstärkta V64-tävlingar med bland annat damloppet Helén Ann Invitation på programmet.
Helén A Johansson, historisk med segern i Prix d’Amerique tillsammans med Ina Scot, har slutat som aktiv och förärats ett eget lopp.
Tio kvinnliga kuskar hade bjudits in av huvudpersonen till premiärloppet som inledde V64-spelet. Och som så många gånger förr gick 31-åriga Jennifer Tillman segrande ur striden, nu med Axevallatränaren Sofia Aronssons Resaca de Nando.
– Sofia är jätteduktig som får fram vinnare både här hemma och i Frankrike. Det är tufft och bra gjort av henne att lyckas som tjej – jag är imponerad, sa Jennifer Tillman, själv anställd i ett travstall som så kallad elitlärling.
Tvåa i Helén Ann Invitation slutade Marie Nilsson bakom Tutti Esterel och trea blev Yster Brick med Rebecca Dahlén i sulkyn.

Heléns pris till arvtagaren?
1990 blev Helén Ann Johansson världens första kvinnliga kuskchampion med flest segrar på hemmabanan Mantorp under året. Nu agerade Helén Ann prisutdelare till kusken som många utsett till hennes efterträdare.
Jennifer Tillman är en av landets mestvinnande kvinnliga kuskar. Extra het är hon efter segern i det ena av två försök till Elitloppet på Solvalla för några veckor sedan tillsammans med Royal Fighter.
En bragd som uppmärksammas 14 augusti då Tillman får ett eget lopp på sin gamla hemmabana Bollnästravet. Ett lopp som ska köras i samband med banans 60-årsjubileum.
– Ja, jag trodde att jag skulle få kämpa lite längre för att få ett lopp! Men det är jättestort och det får jag tacka Royal Fighter för också, sa Jennifer i vinnarcirkeln.
Per K Eriksson-tränade Royal Fighter har inte startat sedan fjärdeplatsen i Elitloppets final. Jennifer Tillman berättade att nästa inplanerade lopp för hästen är Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 11 juli.
Jennifer Tillman tog tre segrar under söndagens tävlingar på Mantorptravet.
Söndagens största lopp var Jubileumsloppet Mantorp 50 år. Loppet, med 75 000 kronor i förstapris, vanns av Helena Burman-tränade Augustus F. med Stefan Söderkvist i sulkyn.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.