Jenny bakom miljonsatsningen inför V75 i Boden

296

jenny bakom miljonsatsningen

Ett av Skandinaviens största travlopp.
En miljon kronor till vinnaren.
Norrbottens Stora Pris i Boden på lördag hade inte nått sådana höjder utan hårdsatsande företagare i regionen.
– Vi är många som laddar för den här speciella helgen, säger Jenny Lundström, en av företagarna som sponsrar loppet.

Lundströms Fastigheter är ett av Bodens största och äldsta privata bostadsföretag. Jenny Lundström är vd och tredje generationen på familjeföretaget vars huvudkontor ligger på Hellgrensgatan 5 i centrala stan.
Att det ligger travprogram på skrivbordet hör till ovanligheterna. Jenny Lundström menar att hon bara är marginellt intresserad av trav men att hon i alla fall besöker banan några gånger varje år, utöver dagen med V75.
– Det är roligt med trav men det blir mest en social grej de gånger jag är där. Jag kan inte säga att jag kan så mycket. Så här års är det i alla fall en happening. När det är V75 laddar nästan alla här för att gå. Det är kul att vi i Boden får visa upp oss i hela Sverige och det känns bra att vi har så bra prispengar i det största loppet också, säger Jenny Lundström som tagit över företaget av sin far och även ärvt medlemskapet i den så kallade Guldklubben.

Ordnat barnvakt
Guldklubben består av 21 företag i Norrbotten som tillsammans med Bodens kommun är med och sponsrar Norrbottens Stora Pris.
För tredje året i rad kan Bodentravet erbjuda en miljon kronor till segrande häst under midnattstravet på lördag.
– Det är viktigt för oss företagare att få visa upp Boden, en fin kommun att bo i. Sponsorskapet visar att det går att göra något stort om man är många som drar åt samma håll, säger Jenny Lundström.
Barnvakten är ordnad och på lördag står trav och Norrbottens Stora Pris på agendan.
– Vi kommer att vara på travet med personal och företagskunder. Jag vill gärna ha tips på vilka hästar som vinner! säger Jenny Lundström och skrattar.

Sanity plockade första miljonen
Bodentravets största lopp gick under namnet Top Of Europe Trot till 2006. När Stig H Johansson tog hem segern 2007 tillsammans med Digger Crown hette loppet Norrbottens Stora Pris. Förstapriset hade då flugit upp i en halv miljon kronor.
Guldklubben hade bildats av Bodentravets marknadsavdelning och förstapriset var något som det talades om i travets Sverige.
Men Norrbottens största idrottsevenemang skulle bli ännu större. 2012 vanns loppet av Sanity och Johnny Takter, då med en miljon kronor i förstapris.
Åke Carlsson jobbar på Bodentravets marknadsavdelning.
– Vår V75-dag hade blivit lite av ett lokalt mästerskap 2006 då vi i stort sett bara fick hit hästar som kom från Sundsvall och uppåt. För att göra vår dag mera attraktiv startade vi därför den här guldklubben.
En miljon kronor i förstapris. Många menar att det är f ö r mycket pengar till vinnaren och att pengarna kunnat spridas på fler lopp.
– Visst. Vårt lopp är ett av de största loppen i Skandinavien, men folket som sponsrar vill ha det så. Företagarna i Guldklubben har haft som målsättning att ha den här miljonen i förstapris. Jag tror att flertalet av dem skulle hoppa av om vi sänkte, säger Åke Carlsson.
Bodentravet har som dröm eller ambition att utöka sin guldklubb med fler företagare. Ett fyraåringslopp med kanske 400 000 kronor till vinnaren är drömmen på världens nordligaste travbana.

Fotnot: Det är midnattstrav med V75 i Boden på lördag. Det första V75-loppet startar först klockan 20.30. Arrangörerna hoppas på midnattssol.

Mikael Wikner

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.