Jensen: ”Ska göra det tillsammans”

22

14 maj körs Danmarks största travlopp: Copenhagen Cup.

Nu kallar Köpenhamn-banan Charlottenlund in svenskdansk hjälp – Halmstads sportchef Rene Jensen ska rodda med tävlingsdagen.

– Jag ska vara support till sportchefen Flemming Sunn, vi ska göra det tillsammans, säger Jensen till Trav365.

Storloppet i Köpenhamn har degraderats rejält pengamässigt de senaste åren.

Från att ha varit ett miljonlopp ligger nu förstapriset i Danmarks största travlopp på 492 707 kronor.

För att säkerställa att tävlingsdagen i allmänhet och Copenhagen Cup i synnerhet blir av bra klass så har Charlottenlunds sportchef, Flemming Sunn, tagit in svenskdansk hjälp.

Halmstadtravets sportchef Rene Jensen blir Sunns högra hand i arbetet med att bygga upp en superdag i mitten av maj, något som ekstrabladet.dk rapporterat om.

”Väldigt spännande att bidra”

– Jag blir en support till honom, vi ska göra det gemensamt. Han har huvudansvaret, jag ska mest bidra med mina svenska kontakter och ha fokus på den svenska marknaden. Loppet har minskat i förstapris senaste åren och det kan bli så att det blir många hästar från södra Sverige som blir aktuella, och eftersom jag pratar med dom ofta och har bättre ingångar där, så frågade Flemming om jag ville hjälpa till. När jag fick lov av min arbetsgivare här så tyckte jag det lät väldigt spännande att bidra, säger Rene Jensen till Trav365.

– Det är kul att hjälpa till, när man är från Danmark så brinner man lite extra för det här och vill att det blir en bra dag. Danskarna sliter lite ekonomiskt, men när jag gick frågan så sa jag att jag gärna hjälper till, fortsätter han.

Arbetet har redan börjat inför tävlingsdagen, trots att det är knappt två månader dit.

– Vi ska ha ett telefonmöte i morgon. Vi har ett stort material att jobba med. Det kommer bli en del travbanebesök den närmaste tiden och fysiskt vara på plats och prata med de aktiva.

Drömhästarna på listan

Det är främst Copenhagen Cup och tävlingsdagens fyraåringslopp, med knappt 200 000 i förstapris, som Jensen kommer att arbeta med.

Förhoppningen: att det ska bli en toppdag.

– Det är därför jag tackade ja, det är målsättningen.

Redan nu finns två drömhästar på Sunns och Jensen lista.

– Nuncio och Bold Eagle är med på drömlistan, men är det realistiskt att de startar, är frågan vi måste ställa oss. Det återstår att se, man ska inte ge upp.

Loppet med tio hästar ska fyllas. I och med att fjolårsvinnarna (Your Highness vann 2016) inte får en friplats börjar sportcheferna på noll.

– Det är ett blankt papper, säger Jensen.

Copenhagen Cup körs söndag 14 maj och ingår i V75-omgången från Charlottenlund som arrangeras mellan Sverige och Danmark.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel– Han har ju inteslagit ihjäl någon
Nästa artikel– Är en bra häst har det visat sig

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.