Jessika hoppas på nya V75-framgångar!

24

jessika vill vinna v75

Jessika Sidbäck tog sin första V75-seger som kusk tidigare i januari. I helgen har hon två nya chanser när tävlingarna avgörs på hemmabanan Bergsåker.Foto av ALN PRESSBILD

Tidigare i januari tog hon sin första V75-seger som kusk och på lördagen har hon två nya chanser när V75 avgörs på hemmabanan Bergsåker.
– Det är tufft att slå sig in som amatör och som tjej. Men nu har jag fått in båda fötterna i travsporten, säger amatören Jessika Sidbäck.

2014 var lite av ett genombrottsår för den 40-åriga tränaren, hästägaren och kusken som håller till på Bergsåkersbanan. Tidigare år har hon kört ungefär 20-30 lopp, men förra säsongen blev det 102 starter i sulkyn.
– Jag vill köra flera hästar och i fjol fick jag äntligen göra det. Det verkar som att flera fått upp ögonen för mig och det är jätteroligt, säger Jessika Sidbäck, som nog aldrig glömmer vad som hände den 10 januari i år.
Då styrde hon in Erik Jonsson-tränade kallblodet Raske Rutger till karriärens första V75-seger på Romme. Det var inte bara Raske Rutgers första besök i vinnarcirkeln i travets elitserie utan även Jessikas.
– Helt otroligt. Det var helt otroligt. Jag kommer aldrig att glömma det. Vilken känsla, säger hon lyriskt.

Går alltid med skor
På lördagen är det V75-tävlingar på Bergsåker där en ensam vinnare kan kamma hem 44 miljoner kronor. I V75-2 sitter Jessika Sidbäck återigen upp bakom 11-årige Raske Rutger och hon är optimistisk.
– Jag pratade med Erik (Jonsson) för några dagar sedan och han sade att Rutger var pigg och glad. Rutger brukar ta loppen på ett bra sätt och han ska inte vara sämre den här gången.
– På Romme var det långdistans, men det är det inte nu. Jag inbillar mig dock att 2 140 meter inte är något minus.
Mycket talar för att det kan bli barfotaförbud på lördagen, men det missgynnar verkligen inte Raske Rutger. Valacken har nämligen aldrig gått utan skor i tävlingssammanhang.
– Nej, han har dåliga hovar och går alltid med skor. Det viktigaste för Rutger är att han får ordentligt fäste i bakskorna. Så om det blir barfotaförbud gynnar det bara oss, säger Jessika.

Vill ha lite draghjälp
Drömscenariot i loppet är att tidigt hitta ner i andraspår och ta rygg på en stark konkurrent.
– Innerspår är inte aktuellt. Jag hoppas att vi kan få lite draghjälp innan vi lägger in stöten. Rutger kan i och för sig tugga på själv ute i spåren, men han gillar inte att gå utan rygg ett helt lopp. Då är han inte som bäst, konstaterar 40-åringen.
Vad har du för förhoppningar?
– Att han gör sitt bästa. Jag tänker aldrig placeringar. Det är nästan omöjligt. Jag kan inte kräva att en häst ska vinna eller komma i pengarna. För oavsett hur bra en prestation är kan det finnas andra hästar som är bättre. Men jag tror på goda chanser. Rutger har slagit de flesta av loppets konkurrenter, men även förlorat mot de flesta, säger Jessika och skrattar lite lätt.

”Navaronne är en tuffing”
I V75-6 går hennes egen Navaronne ut i bronsdivisionen över 1 640 meter autostart. Även här tror amatören på goda chanser.
– Han var jättefin i senaste träningsjobbet. Riktigt fin faktiskt. Han gick med tung långvagn och stegade ut på lätta ben.
Det är några tuffa konkurrenter emot.
– Ja, men Navaronne är själv en tuffing. Det är inte många hästar som tycker det är särskilt roligt att ha honom utvändigt sig. Han klarar av alla distanser och är både stark och snabb.
– Men det måste klaffa på vägen för att han ska kunna vinna. Men varför skulle han inte kunna sätta nosen först? Han har satt skräck i många hästar från ledningen men också från dödens.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 23-24 januari 2015
Nästa artikelReinholds 192 rader till Bergsåker 24 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.