Jörgen S Eriksson inför multijackpotten på V75

309

multijackpotten på V75

I förra veckan passerades en miljon kronor inkört och innan årets slut kommer stallet visa nya rekordsiffror.
Men någon V75-seger har det ännu inte blivit.
Kanske kommer den på lördag när Copitex startar som ett av de stora hemmahoppen i Eskilstuna.
– Champagnen ligger på kylning, säger hästens tränare Jörgen S Eriksson inför multijackpotten som kan göra en ensam vinnare 120 miljoner kronor rikare.

Jörgen S Eriksson och hans sambo Amanda Hellström bedriver sedan 2015 sin träningsverksamhet på gården Lövnäs Himmelsända strax utanför Eskilstuna. De har fokus på unghästar och av stallets drygt 40 djur är 27 stycken två år eller yngre.
– Det har blivit så att vi profilerat oss på unghästar. Vi får in fler för varje år och just nu har vi 16 ettåringar i stallet. Det är väldigt roligt med unghästar och det är väl det vi är duktigast på, säger Jörgen S Eriksson.

Med ett så ungt stall har Eskilstunatränaren all anledning att se ljust på kommande säsonger. Och även i år går det bra på tävlingsbanan. Åtta av stallets starthästar har vunnit lopp och när treårige fransosen Fleuron d’Ormoy i torsdags blev tvåa på Färjestad passerades en miljon kronor inkört under 2018. Men trots att rekordsiffran från 2016, 1 161 485 kronor inkört, högst troligt kommer att slås är inte Jörgen S Eriksson helt nöjd.
– Vi har fina starthästar men det är svårt att vinna travlopp och det har varit mycket stolpe ut. Men ett mål vi siktar på är att slå våra tidigare siffor. Gärna redan i helgen.

Festvåning för hästägarna
Det är årets största tävlingshelg på Sundbyholmstravet i Eskilstuna som står för dörren. På söndag ska de bästa tre- och fyraåringarna göra upp i årets Breeders’ Crown-finaler och dessförinnan väntar en rafflande V75-lördag kryddad med multijackpot. Hisnande 120 miljonerna kronor ligger i sjurättspotten på V75 och därmed kan alla tidigare utdelningsrekord ryka all världens väg. Det kommer bli bra tryck på läktarplats och även i den festvåning som Jörgen S Eriksson har byggt på stallbacken, där han tagit över Eskilstunalegendaren Håkan ”Hockey” Erikssons stall.
– Vi har 14 boxplatser i Hockeys gamla stall och vi har byggt om hans kontor till hästägarvåning. Där kommer det bli mängder med folk på lördag, berättar Jörgen S Eriksson, som lägger mycket krut på kundvård.

– Det är en upplevelsebransch vi håller på med och att hästägarna ska få upplevelser är något jag brinner för.
I oktober arrangerade han ”Stall Jörgen S Erikssons sponsordag” i samarbete med Sundbyholmstravet.
– Min ägare sponsrade alla lopp och de fick leda defileringar i tandemvagn och mycket annat. Det var tipspromenad och utlottningar i publiken och vi hade abonnerade Pub Rondetto där det satt 130 personer och åt, kollade loppen, spelade andelsspel och så vidare.

Jörgen S Eriksson servar även sina hästägare med filmer och träningsrapporter på Facebook. Och så agerar han reseledare.
– Många av våra kunder gillar att åka utomlands och att kombinera det med unghästauktioner är roligt både för oss och ägarna. I fjol var vi i Frankrike och i år i Italien. Nästa år siktar vi på något annat land.

Utan skor för första gången
Kanske kommer nya resplaner smidas på hästägarvåningen på lördag. Om inte annat lär det hållas många tummar för Jörgen S Eriksson och Copitex i den inledande V75-avdelningen. Fyraåringen har vunnit tre av tolv lopp under sin första tävlingssäsong.
– Det är en spännande häst som vi hittade på kriterieauktionen för 30 000 kronor. Han var väldigt lovande tidigt och kvalade som tvååring men sedan fick han tyvärr problem med ett griffelben som vi fick operera bort och det förstörde hela treåringssäsongen. Det var ändå tur att vi hittade felet och efter det har det inte varit några problem utan bara varit att tuta och köra, säger Eriksson.

Senast galopperade hästen kort efter start och tappade mycket mark, men kom tillbaka starkt och blev femma trots fjärdespår i slutkurvan.
– Hästen är normalt travsäker och Kim (kusken Kim Eriksson) tog på sig den galoppen. Han ville få övertag på favoriten som tappade från start och överforcerade hästen. Efter galoppen gick hästen det bästa lopp han har gjort och han var bra vid segern gången innan också, så form har han. Han var fin i jobb i går (måndag) och jag ska vässa till honom ytterligare i intervaller i morgon.

Till den här starten planerar Jörgen S Eriksson dessutom att peta i ytterligare en växel.
– Jag har tänkt rycka skorna runt om för första gången för att ge honom lite extra utväxling.
Spår tre på startvolten ska inte vara något som helst problem för Copitex som tidigare voltat med bravur.
– Jag brukar sällan volta med jänkarvagn men med den här hästen kan jag göra ett undantag. Han är förnuftig och ska klara av det. Jag tycker att han har höjt sig med jänkarvang. Men han har inte varit någon katapult iväg och det kommer han inte vara nu heller, utan det viktiga är att komma iväg bra och få en bra position. Sedan är han inte beroende av något speciellt lopp. Han har vunnit från ledningen och visade senast att han kan gå i spåren också.

Så vilket råd ger du till vänner och hästägare som vill vinna 120 miljoner på V75?
– Ta med honom! Jag har inte läst på motståndet så mycket men det är ett öppet lopp och därför ska han med på fem-sex hästar i alla fall.

Hur kul skulle det vara att ta första V75-segern som tränare framför hemmapubliken?
– Det skulle vara rena drömmen så klart. Då river vi hästägarvåningen! Champagnen ligger i alla fall på kylning och väntar på en stor seger.

Föregående artikelOdin Tabac har gjort sitt sista tävlingsframträdande
Nästa artikelV75 System och analys till MULTIJACKPOTEN!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.