Kalabalik i Tyska Derbyt

214

kalabalik

Det blev stor dramatik i det tyska derbyt under söndagen.
Storfavoriten Indigious galopperade i klar ledning vid ingången till upploppet varpå bakomvarande stallkamraten Chapeau var först i mål. Men den sistnämnde diskades för stallkörning och efterspelet blev dramatiskt.

– De tyska reglerna för så kallad stallkörning är av tradition mycket hårda. I det här fallet dömdes Erik Adielsson för att ha agerat så att Chapeau fick hjälp när Eriks egen häst galopperade. Detta genom att störa Casanova vid ingången till upploppet. Casanova slutade trea i mål, och domarna ansåg att Casanova utan störningen varit tvåa bakom Chapeau. Då är reglerna sådana att Chapeau ska diskas, berättar den i tysk travsport väl bevandrade Klaus Koch för Travronden.

Facit blev alltså dubbla diskningar för Stig H Johansson-tränade hästar och på stallbacken fortsatte debaclet.
– Det kom fram en hästägare till mig som var mycket upprörd. Han ansåg tydligen att hans häst blivit förfördelad av det som inträffade i loppet och framförde till mig ett som jag betraktar det väldigt allvarligt och grovt hot mot Erik Adielsson. Det var riktigt obehagligt, säger Stig H Johansson till Travronden.

Polis kallades till platsen för att Stig H Johansson och Erik Adielsson på ett säkert sätt skulle kunna ta sig ifrån banan, vilket man också lyckades med. Erik Adielsson dömdes för sin del till 35 dagars avstängning och 500 euro i böter för den så kallade stallkörningen, ett straff som Erik Adielsson har möjlighet att överklaga.

Vann loppet gjorde Dream Magic BE närmast före Casanova och Sir Mathijs där den sistnämnde både tränas och kördes av Conrad Lugauer.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOmtumlande dygn för Oscarsson
Nästa artikelFem tippar V75 – Örebro 11 augusti