Kan Daniel Redén skrälla i Guld?

25

image-8

Han är sugen på att knäppa de stora på näsan på lördag.
– Jag säger inte att det går men jag är jäkligt spänd på att se vad vi kan uträtta i gulddivisionen, säger Daniel Redén som tar sats med relativt okände jänkarhästen Luckycharm Hanover i Eskilstuna V75.

I slutet av 2013 ropade Daniel Redén in då femårige hingsten Luckycharm Hanover på auktion i Harrisburg i USA. En fix och färdig tävlingshäst som hade varit igång ett tag och tjänat nästan tre miljoner kronor.
Efter fyra starter i Sverige och träning på Furuby Gård, mellan Uppsala och Enköping, tycker han sig känna något lite extra i sulkyn bakom sjuåringen.
– Vi i stallet tog tre segrar och en andraplats på V75 förra helgen men det var nog den här jag var mest nöjd med. Luckycharm Hanover kändes grym i skymundan och var helt okörd i mål efter en invändig resa, säger Daniel Redén.

Kanske garderingsläge
Jänkaren fick ett snällt lopp då och slutade oplacerad. Inför V75-4 och gulddivisionen i Eskilstuna på lördagen är förväntningarna högre ställda.
Luckycharm Hanover stöter bland annat på Digital Ink för första gången – Stefan Melanders stjärna som jagar sin sjätte raka (!) seger i gulddivisionen.
– Digital Ink och Riff Kronos är fantastiska hästar, men jag vet att vår häst är bra och det ska bli kul att mäta sig med de bästa. Om man garderar loppet tycker jag absolut att man ska tänka på Luckycharm. Om det blir rätt kört och så där – ja, då kan han slå till.
Du har tre hästar till start i V75 – bästa chansen?
– Trots att det är tufft emot är Luckycharm Hanover är den jag tror mest på.
I det inledande stoloppet har du 6 Freja Sund till start. En häst som Stall Zet köpte från hästägare i Roger Walmanns stall för ett par år sedan.
– Det är en fin tävlingshäst som vi mest köpte med tanke på avel eftersom jag gillar Credit Winner-blodet. Tyvärr blev hon ju struken inför en tilltänkt start men har inte stått över speciellt mycket och har tränat på fint. Men hon möter några bra och får svårt att vinna den här gången.
Västerbo Highflyer (V75-2) tjänar fina pengar i silverdivisionen men har inte fått sätta pricken över i på slutet. Fastlåst senast som trea. Chansen?
– Han hade lite kvar, ja. Fast det är svårt att ha riktig koll egentligen med den här lite flegmatiske hästen. Han springer mest och ”segar med”. Det känns som att han är lite på gång men är uppe i silver nu och möter några som är för bra. Med klaff på vägen kanske han kan tjäna en fin peng och vara en bit fram i alla fall. Trea-fyra?

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNy kallblodstalang från Persson
Nästa artikelVill du fynda vinnare till V86 och V75?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.