Kan fixa ny V75-succé – efter bytet av hö

37

Foto: KANAL75

Daniel Redén om stallets hästar på V75 i helgen.

TRAV3 november 2017 12:05

Efter en downperiod och höbyte.

På lördag startar succétränaren Daniel Redén två nyckelhästar på V75.

– Tobin Kronos känns mycket bra och har gått framåt ännu mer, säger Redén.

På lördag är det jackpott på V75 med 30 miljoner till en ensam vinnare. Solvalla-tränaren Daniel Redén skickar upp två hästar till Sundsvall och båda blir hårt spelade nyckelhästar i jakten på hela  potten.

– Vi har haft en liten downperiod i stallet och hästarna har fått ta igen sig lite. Det kommer en vinter också med mycket storlopp, så det var ett bra läge om man kan säga så att ha en liten downperiod, jag har inte så många hästar som varit bra heller, så vi siktar in oss på vintern och det känns mycket bättre i stallet överlag.

Stallet har även bytt hö, vilket gett effekt.

– De här två V75-hästarna har gått tillbaka till ett hö de hade tidigare. Det har gett klar förändring direkt, det såg vi till exempel på Love Matters (som vann i bländande stil i Örebro förra veckan).

”Minst lika bra bakifrån”

Över till lördagens starter. I V75-5 startar Don’t Mind Me från spår 10 blir en av de favoritspelade i loppet. Hästen kommer från enkel seger och senast han gästade Bergsåker vann han på 1.10,2 över kort distans från ledningen.

– Jag tycker han är minst lika bra bakifrån. Han har vunnit några lopp därifrån och jag ser det som en fördel med bakspår, så att det inte blir så han bara får gå i ledningen. 

Vad säger du om senaste segern?

– Det var bra! Han känns jäkligt bra. Men det har varit lite problem med karlederna efter förra starten, han blev lite tjock där. Men det har gått tillbaka och gick jobb i torsdags och då var pulsen låg och han var inte stel. Det man ska tänka på med honom, om banan blir hård och han måste gå med skor, då blir han mycket, mycket sämre. Det får man hålla koll på.

”Kommer göra ett bra lopp”

4 Tobin Kronos i V75-6 slog Nuncio senast, med startgalopp. Vad hände från start i Örebro?

– Han blev lite för ivrig och slog ihop. Han kan vara lite sån. Men nu får han starta tätt och det borde vara bra och sen ska jag byta tillbaka från jänkarvagn till vanlig vagn, han blir stabilare och bättre så, tycker jag. Jag får inte rätta feelingen med ”bajken” på honom.

Vad tror du om lördagens lopp?

– Han känns mycket bra och har gått framåt ännu mer. Det ser bra ut och han har bra läge nu. Han kommer göra ett bra lopp, det är jag nästan helt övertygad om, pulsen vittnade om det i torsdagens jobb i varje fall och det brukar stämma.

3 november 2017 12:05

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.