”Kan krossa allt – även från dödens”

95

Det är Grand Slam 75 på Solvalla i dag.

Bästa spikarna är två hästar som tävlade mot årgångstoppen i fjol och som kommer att vara med i stora finaler även i år.

En vecka kvar till Elitloppet och klockan 15 i eftermiddag lottas startspåren i samband med Solvallas tävlingar.

Grand Slam 75 står på programmet och jag gillar brutala starter. Vi inleder med att spika Dartagnan Sisu som i fjol tävlade mot de bästa i årgången och gjorde det med den äran. Han vann fem lopp på elva starter och vid segern i Breeders Crown näst senast spöade han kulltoppar som Gandhi Boko, Man At Work med flera. Dartagnan Sisu kämpade ner ledande Gandhi Boko från dödens under slutvarvet och det här är verkligen en häst som visar en härlig inställning och vill vinna.

Mattias Djuses högkapable fyraåring vann även Kriterie Consolation förra året, efter att inte ha kommit med i Kriteriet då hans startpoäng inte räckte till när det var för många hästar anmälda.

Ingen som fuskar med träningen

Djuse rapporterar att Dartagnan Sisu har jobbat starkt hela vintern och är väl förberedd med ett banjobb. Djuse är ingen som fuskar med träningen och räkna med att han har sin fina häst i bra författning direkt.

Motståndet är synnerligen lämpligt och det här gänget krossar Dartagnan Sisu från dödens om så skulle behövas.

Spik nummer två i Grand Slam 75 är Bugatti Brick i den sjätte avdelningen. Hon var med i Svenskt TravOaks i fjol där hon aldrig fick chansen riktigt från ett dåligt utgångsläge. Det fyraåriga stoet gjorde nyligen årsdebut och höll då godkänt som trea över full distans.

Gått framåt med loppet

Jag pratade med tränaren Timo Nurmos i veckan och han säger att hästen kommer att ha gått mycket framåt med det loppet i kroppen. Hon behövde den genomköraren och står här helt perfekt inne i loppet penningmässigt. Bugatti Brick har ett bra läge över kort distans och är mycket snabb ut bakom bilen. Jag är medveten om att Sigel Doc på insidan också är startsnabb men jag tror inte att hon kan ta emot Bugatti Brick den första biten när Jorma Kontio lossar av kanonen.

Motståndet är inte samma kaliber som hon har mött tidigare och med lopp i kroppen över kort distans har jag mycket svårt att se henne torska från ledningen.

Kemp kan bjuda upp till kamp

I den andra avdelningen har jag bra information från Timo Nurmos på Builder’s Diamond som han säger ska tävla barfota runt om för första gången. Ett sådant skoryck kan såklart ge en jädra effekt och det lilla stoet kan mycket väl speeda ner samtliga.

Varning annars för bortglömda Destiny K. som satt fast med krafter kvar senast.

Sofia Adolfsson vinner i stort sett varenda montélopp som körs känns det som. Hon har såklart en jättechans med The Patriot i den tredje avdelningen. Hästen vann enkelt för Sofia senast och duon blir svårslagna. Men de får sällskap på systemet av Zacarias Kemp som har visat fin form på slutet och kanske kan bjuda upp till dans.

Tsar Brodde är favorit i den fjärde avdelningen och det känns lite bräckligt från spår sju bakom bilen över kort distans. Det kan mycket väl vara bästa hästen i loppet och han avslutade starkt i skymundan senast via 1.12,5 sista varvet.

Enligt tränaren Svante Båth är det risk att han tappar för mycket från start och han höll med om att distansen inte är optimal.

Det öppnar upp loppet och vi garderar rejält. Glöm inte Jaques Noir trots läget. Den flotte fyraåringen har hittat stilen på slutet och vann med gott om krafter kvar senast på en bra tid. Jag vill även vurma för Zone Control som har finfin form och som mycket väl kan slå till.

Jobbar in en smällkaramell

Poem In Motion är ett jättefint treårigt sto som har övertygat i sina tre senaste starter som har resulterat i två segrar och en andraplats. Jag pratade med Svante Båth och när till och med han – som är en försiktig general – tror på seger, ja då är det nog bra chans. Men det är ett fjärdespår i voltstart och det har fällt mer rutinerade hästar än henne som bara har gjort fyra starter.

Jag vill därför ha med Bailiff som var duktig vid segern senast och som med hjälp av springspåret kan komma före favoriten i starten. Kommer Bailiff till ledningen blir han svårslagen.

Grand Slam 75-avslutningen är vidöppen och här målar vi på med så mycket streck vi kan och jobbar in en smällkaramell.

Nämnas kan att Iller Tooma satt fast med krafter kvar senast och har ett smaskigt utgångsläge med innerspår.

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 klockan 15.30.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 4 Dartagnan Sisu (5–9)

GS75-2: 9–6–5–3–8–2–4 (7–12)

GS75-3: 4–3 (1–5)

GS75-4: 9–11–7–12–6–2–3 (4–1)

GS75-5: 4–7 (5–2)

GS75-6: 5 Bugatti Brick (10–3)

GS75-7: 4–3–1–11–8–2–9–7–5 (6–12)

1 764 rader/882 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMiljonskrällarna ska ge 15 miljoner kronor
Nästa artikelFölj lottningen av Elitloppet här

1 KOMMENTAR

Comments are closed.