Kan V75 bjuda på en Hockeyrysare?

44

image-6

Sundbyholm är en del av Eskilstuna och är även namnet på veckans V75-bana.
Håkan ”Hockey” Eriksson växte upp nästgårds med travbanan han blivit trogen som tränare under karriären.
– Jag vill inte sticka ut hakan och säga att jag bara vinner i helgen men stallet kan bjuda på två rysarbud i alla fall, säger Mr Sundbyholm.

Med barndomshemmet praktiskt taget på tomten till travbanan kan man med fog tala om att ha rötter på en bana.
Håkan ”Hockey” Eriksson fyller 62 i år och via en lärlingsperiod i starten hos Mats Stolpe i Eskilstuna, fortsatte han med en egen proffskarriär 1980.
– Jag var två år då jag första gången var på en tävlingsdag så banan kan jag väldigt väl, säger han och skrattar.
Mr Sundbyholm håller till på Berga Gård inte fullt en mil från Sundbyholm och hyr in sig på stallbacken till veckans V75-bana. 20 hästar finns på listan vilket är lite för att vara honom. Verksamheten är lite bantad sedan några år då han insett att det är ganska så skönt att vara hemma någon eller några kvällar i veckan och inte ständigt vara ute och tävla.
– Man blir äldre och värderar om lite. Men det är inte tal om att lägga av. Kanske trappar jag upp lite igen – för jag kommer att kämpa och hålla på så länge det är roligt. Jag har tio-tolv starthästar och resten unga och alla går jättebra för dagen.

”Går som skållade troll”
Något ”skit” i stallet satte ner djuren under fjolåret. Infektioner som bara gick runt ett tag. En miljon kronor inkört blev det ändå trots att Hockey Stable gick lite på sparlåga.
Miljonärer har varit flera i Eskilstunatränarens vård. Acclaim tjänade 7,4 miljoner och Landers Legend 4,5 miljoner – den solklara toppduon.
– Det kan bli svårt att få fram några sådana hästar igen men hoppas gör man ju alltid. Jag hade infektioner på mina hästar förra året då de inte presterade som de skulle. Men jag hade is i magen och väntade ut dem – och det har vi igen nu i stället. Nu är hästarna friska allihopa och går som skållade troll.
Segerprocenten ligger på 18 under årets första månader. Bästa chansen av duon hästar du startar i V75 på lördag?
– Eftersom min andra häst är ny i silverdivisionen måste jag säga 1 Jartinec (V75-6). En fin häst som bara blir bättre och bättre. Han står helrätt inne i sin klass. Jartinec är efter S.J.’s Photo och de hästarna brukar i regel bli bättre ju äldre de blir. Jartinec gjorde det bra som tre- och fyraåring men nu känns det som att han börjar växa in i sin kropp. Han har två raka men näst senast var det ett enklare gäng han mötte. Senast var det hårdare och V64 och jag körde mig till ledningen. Han har toppform och är bra på alla sätt och vis och jag tror på en bra prestation den här gången.
Men mera ett rysarbud än någon riktigt het kandidat menar du?
– Ja, det är läget och distansen som är minus. Eftersom han bara är medelsnabb ut så är han bättre över 2140 meter. Men han har vunnit på kort distans och klarar det också. Jag tror inte att han kan försvara någon ledning från innerspåret men vi kör om det så klart och kommer vi till spets kör jag gärna där. Han avslutar bra varje gång och ska kunna vara med långt framme om det stämmer under vägen. Han krigar bra längst fram men det är inte slut om han får anfalla bakifrån heller.
Annars lyser 3 Fantoccini (V75-2) av toppform. Nioåringen är ”rikaste” hästen i ditt stall just nu med snart en miljon intjänat.
– Han är säker och sköter sig i stort sett alltid. Visst ska han räknas men att vinna blir ändå tufft tror jag eftersom han gör första starten i silverdivisionen. Dessutom är han som bäst över kort distans. Men vi får prova och köra vad som går. Han är snabb ut och får vi en bra position så tror jag att han tjänar fina pengar. Spåret blev bra och kanske kan det bli spets.
Fantoccini är ”en av flera”?
– Jag tror att han är långt framme men kan inte sticka ut hakan och säga att jag tror att vi vinner. Det blev perfekt med V75 på hemmaplan och vi får prova i alla fall, säger Mr Sundbyholm.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLäget med Peter G Normans Face’em?
Nästa artikelFem tippar V75 till Eskilstuna Sundbyholm 14 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.