Kan vinna 1,6 milj – gör galna resan

62

På söndag kan hans häst vinna 1,6 miljoner kronor på V75.

Då gör landslagsspelaren Mattias Zachrisson, 26, den galna blixtresan – direkt efter lördagens EM-kval mot Slovakien.

– Jag kommer sova några timmar på flygplatsen, säger handbollslandslagets högersexa till Trav365.

Det nya handbollslandslaget fick en kalasstart i EM-kvalet till Kroatien 2018. Hemma i Lund vann Kristján Andréssons landslag med 36–21 mot Montenegro.

På lördag väntar kvalmatch nummer två, med start 18.00 i Kosice i Slovakien.

För landslagets högersexa, Mattias Zachrisson, blir det snabba bud. Anledningen: på söndag ska han vara på plats i Eskilstuna när hans delägda häst 5 McSpirit har chansen att vinna 1,6 miljoner kronor i Breeders’ Crown-finalen för treåriga hingstar/valacker, då hästen är premiechansad vilket innebär dubbla prispengar.

”Mycket flyg”

Matchen mot Slovakien är slut klockan åtta på lördagkvällen, sedan får han skjuts av landslagskollegan Jonas Källman i bil från Kosice till Budapest. Där får han sitta i sex timmar i vänthallen innan flyget går 06.25 mot Berlin för mellanlandning vidare mot Arlanda, där han landar 09.50 på söndag. Klockan 16.47 startar hans häst på V75.

– Jag kommer sova några timmar på flygplatsen, men det blir mycket flyg. Jag har funderat på det här i några veckor och frågade förbundskaptenen om det var okej att lämna samlingen tidigare, och jag fick ett ja, säger Mattias Zachrisson till Trav365.

Han har dock inte hunnit lösa resan till Eskilstuna ännu från Arlanda.

– Det är inte helt klart än hur det blir, men jag jobbar på att någon kommer och hämtar mig, säger han och skrattar.

Kommer du kunna fokusera på EM-kvalmatchen då?

– Ja absolut, men sen i morgon kväll får man lägga handbollen bakom sig. Men det är en riktigt tuff match, alla bortamatcher är tuffa. De (Slovakien) tog poäng borta mot Ryssland.

Vad säger landslagskamraterna om din resa?

– Ha ha, de säger inte så mycket faktiskt. Det är ingen som är travintresserad nu när Johan Sjöstrand har slutat.

Familjen och flickvännen väntar

På Sundbyholmstravet i Eskilstuna väntar sedan familjen, som han bland annat deläger hästen tillsammans med, samt flickvännen. Tillsammans ska de ropa fram en-procentaren McSpirit till en skrällseger. Hästen körs av Christoffer Eriksson och tränas av Tomas Malmqvist.

– Det är klart att det är jäkligt tufft, men jag tror på bra chans, men är lite färgad så klart. Hästen har visat att han är bra när det stämmer. Det ser intressant ut och är bra pengar. Han har varit felfri de fyra-fem sista starterna.

Vad är värsta hoten som du ser det?

– Det är många bra hästar med. Reijos (Liljendahl) två hästar, Grant Boko och Policy of Truth. Kriterievinnaren Deimos Racing och Valley Brodde från spår nio.

Skulle det bli en jätteskräll, och Mattias Zachrissons häst skulle vinna, bör det bli ett rätt lugnt firande. 10.35 på måndag morgon går planet från Arlanda hem till Berlin, där han har träning med klubblaget Füchse Berlin på eftermiddagen.

– Jag har nog inte hunnit tänka på vad vi skulle göra om vi vinner på söndag. Men något firande ska det nog bli. Men de blir verkligen en blixtvisit, avslutar Mattias Zachrisson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Kan vinna 1,6 milj – gör galna resan

Föregående artikelTog hem 6,4 milj – höll vinsten hemlig
Nästa artikel65 milj i jackpott –  ’Miljonmannen’ ger sina bästa travtips

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.