Kan Zonguldak utmana Lover Face?

15

zonguldak

Stefan Perssons Zonguldak vann på V75 senast 2013. Kommer Veijo Heiskanens Lover Face bort tror tränaren att hans sexåring kan utmana.Foto av ALN PRESSBILD

Senast var han bra med då galoppen kom emot. Formen är fortsatt fin och på söndagen jagar Zonguldak prispengar, ära och framför allt startpoäng.
– Det känns som att det är Veijo mot resten. Men kommer hans häst bort är vi med och hugger där bakom, säger tränaren Stefan Persson.

Zonguldak hade en fin fyraårssäsong med bland annat två segrar på V75. Hästen är rutinerad i dessa sammanhang, vilket 18 starter i travets elitserie vittnar om. På söndagen går han ut i V75-5 på Solvalla och från spår sju i volten hoppas Stefan Persson på en bra position direkt.
– Han har väldigt bra form min häst. Han hade absolut segerstridit senast om han inte galopperat. Jag tyckte han kändes bra då och jag har egentligen ingen förklaring till varför han rullade över. Han har varit lite strulig på senaste, men jag hoppas på ett felfritt lopp denna gång.
– Kommer han i väg direkt så öppnar han bra och lär få en fin resa. Jag tror aldrig att jag har gett Björn Goop några körorder och det kommer jag inte göra nu heller. Han är så duktig och påläst ändå.
Givetvis hoppas tränaren på en framskjuten placering. Dels för äran och pengarna, dels för startpoängen.
– Får han ingenting med sig blir det skralt med poäng och då är det inte frågan om några V75-starter den närmaste tiden. Så vi håller verkligen tummarna för en bra prestation.
Given förstahäst i loppet är Veijo Heiskanens Lover Face. Men bakom den är det öppet och Zonguldak är enligt Stefan Persson en självklar utmanare.
– Det finns kapacitet i honom som räcker riktigt långt. Skulle han bara stabiliseras så… Det är synd att han är lite knepig just nu, för han var stabilare ett tag förut, men har blivit allt osäkrare igen. Utan att jag vet varför.

Tror inte på praktskräll igen
På lördagen har Stefan Persson Angelo Am ute i V75-6 i Halmstad. Angelo Am skrällde rejält från dåligt läge i finalerna på Solvalla den 26 december, men denna gång ligger tränaren riktigt lågt.
– Det skulle vara en stor skräll även för mig om han vann. Han har varit borta ett tag och vi har behandlat honom. Även om vi förberett honom inför det här loppet så är det tuff konkurrens, väldigt tuff, och jag har svårt att se att han ska kunna hota. Är han trea-fyra är jag mycket nöjd. Jag vill ge honom ett vilsamt lopp på innerspåret.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

3 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.