Känns det okej med en spelform till?

29

atg

Premiären för Top 7 rycker närmare.
På onsdagen kallade ATG till pressfika för att berätta om sin nya storsatsning.
– Vi ville skapa en ”extra allt-produkt”, sa Maria Akraka, affärsutvecklare på ATG.

Top 7 går ut på att pricka in de sju främst placerade hästarna i ett travlopp, i rätt ordningsföljd. Spelet kommer att avgöras i V75-5 i samtliga V75-omgångar och vinner gör man redan vid två rätt. Målsättningen är att attrahera såväl lottköparen som skicklighetsspelaren och spelet är utformat för att både dela ut miljonvinster och ge utdelning ofta.
– Jag gillar Trio-tänket och det här är en utveckling på det, sa spelexperten Anders Malmrot.
Top 7 är en unik spelform men utöver Trio finns liknande spel på andra håll i världen. Till exempel är Quinté, där det gäller att pricka in de fem främsta hästarna, en populär spelform i Frankrike.
– Vi har gjort kundundersökningar och Top 7 ”rejtade” mycket högra än vad Quinté gjorde. Quinté är ett extremt komplicerat spel. Det här är en förenklad svensk variant, sa Maria Akraka.

Fem systemstorlekar
Att det ska vara enkelt att spela Top 7 är något ATG har lagt stor vikt vid. Det har, tillsammans med ytterligare sex punkter – miljonvinster, utdelning ofta, billig i inköp, stora pengar till sporten, attrahera lottköparen och attrahera skicklighetsspelaren – legat till grund för spelets utformning.
– Det finns fem fasta systemstorlekar och tre sätt att spela på. Anledningen är just de sju önskemål vi ville uppnå från början, sa Maria Akraka.
De fasta systemen kostar mellan 25 och 2 905 kronor och man kan välja mellan färdigt spel, där samtliga hästar väljs av datorn på ”ett smart sätt”, Spik, där man själv väljer vinnare och får resten av hästarna ifyllda, och Pro, där man väljer samtliga sju hästar själv.
– När jag först läste om det tänkte jag att jag skulle vilja välja mer själv, men som uppdraget var, att det ska bli mycket vinster samtidigt som miljonvinster, så är det det här att förhålla sig till, sa Anders Malmrot.
ATG har gjort ett antal simuleringar under det senaste året och som högst har då sju rätt på Top 7 delat ut 2,5 miljoner kronor. Som lägst har sju rätt gett 70 000 kronor och för två rätt är motsvarande utdelningar 12 000 och 8 kronor.

Ytterligare ett pris i alla V75-lopp
En positiv nyhet för alla aktiva i travet, utöver att Top 7 kommer att generera intäkter till sporten, är att prispengarna i V75 höjs i och med det nya spelet. Eftersom varje kusk enligt reglementet måste köra för bästa möjliga prisplacering läggs ett sjundepris till i samtliga V75-lopp. I dagsläget får de sex främst placerade hästarna prispengar.

Premiär innan jul
Startdatum för Top 7 avslöjades inte under onsdagens pressfika men det kommer att ske under hösten. Säkert är att man kommer kunna spela Top 7 i samtliga omgångar under V75-Winter Burst i december, då det körs V75-tävlingar sju dagar i rad.

Föregående artikelSpelat in 78 miljoner – så spelar de på V75
Nästa artikelSå har de vunnit miljoner på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.