Kanonhelg i Örebro?

27

kanonhelg v75 orebro

Hallå där…
Pontus Gustafsson, general manager för Örebro Hockey och stor travfantast.

Till att börja med, vad gömmer sig bakom titeln general manager för Örebro Hockey?
– Jag har hand om kontorssidan, samtidigt som jag är ytterst ansvarig för det sportsliga i klubben.
Du har inte varit den allra enklaste att få tag i. Jag kan tänka mig att det blir en del möten på en dag?
– Ja, men det blir det. Samtidigt har jag inga problem med det eftersom jag håller på med så fantastiskt roliga frågor. Jobba med ishockey liksom. Det är otroligt.
Det är bäddat för en läcker helg i Örebro. Ishockeylaget tar emot Frölunda under lördagen och travet kör V75-tävlingar på söndag. Har ni haft samarbete tidigare?
– Jo, men det har vi absolut haft. Målgruppen är ungefär densamma för våra verksamheter och vi har haft ganska tät kontakt med travet. Jag vill tro att det blir än mer av den varan.
I och med avtalet mellan ATG och SHL tänker du?
– Precis. Här finns fantastiska möjligheter. Publiken i Örebro är kanonbra och jag tror både vi och travet kan jobba för att upplevelsen ska bli än bättre för våra åskådare.
Du är travintresserad. Hur länge har du varit inbiten?
– Jag har väl ägt häst i 20 år. Nu på sistone har det bara blivit fler och fler hästar. När man har sådana framgångar som med exempelvis dubble V75-vinnaren Danne Edel får man sådana kickar att det är svårt att låta bli.
Har du något drag till V75-omgången på söndagen i Örebro?
10 Dernier Viking (V75-1) är en bra spik att luta sig emot. Sedan har jag god kontakt med Lars Friberg som jag har två hästar hos, och jag tror han har god chans att vinna med3 Mind Your Face (V75-3). Det kan vara en chansspik och varför inte ett vinnarlir i och med att det är guldodds i helgen? En hemmaseger skulle sitta fint.
Och en hemmaseger på isen också?
– Givetvis! Vi kommer från seger i senaste matchen så spelarna är laddade. Det vore fantastiskt för hela Örebro, avslutar Gustafsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.