Kanske storlopp i Paris – men först V86!

149

image-3

Ivar Sånna med Thomas Uhrberg. En duo i topp i V86-8? Foto: Tommy Andersson/ALNFoto av Kanal 75

Ett fyraåringslopp i Paris med över en miljon kronor i förstapris väntar Ivar Sånna i julveckan om allt är okej efter onsdagens V86-start.
Men hur derbytvåan ska behandlas i tipsen i loppet på Solvalla är svårbedömt.
En förkylning vände upp och ner på säsongen för några veckor sedan.

Facktidningen Travronden placerar Ivar Sånna på en andraplats i fyraåringskullen i tidningens stora vinternummer som kom i veckan.
Svante Båths Poochai är etta på samma lista, hästen Ivar Sånna fick stryk av med minsta möjliga marginal i Svenskt Travderby.
Jan Hellstedts stjärna var favorit till segern i fyraåringarnas Breeders’ Crown i början av november men blev sjuk inför det loppet.
Nu handlade det ”bara” om en förkylning. Men det tog stopp lika fullt.
– Han fick vara stilla i tre veckor och nu är det åtta veckor sedan han startade. Naturligtvis kan det inte vara toppform redan nu. Vi får se lite var han står i onsdagens lopp, säger Mantorptränaren Jan Hellstedt om starten i V86-8.

Vill förlänga säsongen
Det aktuella loppet är en uppgörelse för fyraåringar på Solvalla som körs till Gunnar Nordins ära med 100 000 kronor i förstapris.
Betydligt mer pengar handlar det om i Criterium Continental på Vincennes i Paris söndagen 21 december. Drygt en miljon väntar vinnaren av det franska loppet för fyraåringar. Vinnaren där är också direktkvalificerad till Prix d’Amerique sista söndagen i januari.
– Det är mycket pengar att tävla om. När vi inte fick vara med i Breeders Crown-finalen är det här ett sätta att förlänga säsongen lite. Är hästen okej på onsdag och visar att han har kraft och spänst och håller någorlunda form efter bortavaron kan det bli aktuellt med Vincennes, säger Jan Hellstedt.

”Inte kunnat vässa”
Förkylningen ledde till att Ivar Sånna fick vara stilla i tre veckor. Därefter blev det lite lättare motion i en vecka. Hellstedt berättar att hästen nu fått ganska ordentlig träning under ett par veckor.
Starten på Solvalla är svårbedömd.
– Vi har inte kunnat vässa riktigt som vi velat på grund av underlaget men han känns fin i alla fall. Det skiljer så lite mellan hästarna på toppen och jag tycker att vi möter bra hästar. Med den form han hade innan förkylningen skulle vi förstås ha varit med och kört rejält om segern även från det här läget. Han ska räknas. Men det kan lika gärna bli så att några av motståndarna kan vara före honom.
Thomas Uhrberg kör som vanligt. Läget med spår åtta bakom bilen gör att Ivar Sånna kommer att hamna en bit bak och lika gärna kan ”få för långt fram”, enligt tränaren.
– Bara han går med full spänst över mål är jag nöjd. Ivar tävlar med sin vanliga utrustning, vi ändrar inget.
Det stora fyraåringsloppet Criterium Continental hägrar. Kan det bli aktuellt med någon fler start i Paris i vinter, om Ivar Sånna tar sig så långt?
– Om han ska vara med där nere måste han vara i ordning redan på Solvalla. Så det är det loppet som gäller i första hand. Men det är klart, åker man ända ner till Frankrike kanske vi borde hitta något annat passande också innan vi hoppar på vinterträningen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLannem Silje jagar 28:e raka på Bergsåker Fredag
Nästa artikelKommer första V75-segern på Mantorp?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.