Kihlströms hyllning: ’Sitter bara och njuter’

14

Propulsion vinnare i comebacken: ”Jag är skitnöjd”

1 av 3 | Foto: ATG LIVE

Propulsion vann överlägset på V64 under torsdagskvällen.

TRAV30 november 2017 20:55

Daniel Redéns superstjärna Propulsion genrepade inför sitt Frankrike-äventyr.

Då vann han lekande lätt – och hyllades efter loppet av kusken Örjan Kihlström.

– Man bara sitter och njuter när man kör honom, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter loppet.

Daniel Redéns sexårige hingst Propulsion är ett av de stora svenskhoppen i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes sista helgen i januari.

Under torsdagskvällen genrepade han inför vinters äventyr i Frankrike i ett ”vanligt” lopp på Gävletravet och visst vann Propulsion, lekande lätt.

Propulsion, som inte startat sedan slutet på augusti, spelades till brakfavorit i loppet och betalade ut insatsen tillbaka på vinnarspelet.

”Tillhör världseliten”

Propulsion togs från sitt andraspår bakom startbilen lugnt av kusken Örjan Kihlström, stjärnhästen gleds sedan fram i andraspår och tog över ledningen knappt 1 500 meter från mål. Sedan var det uppvisning.

– Det såg bra ut, och jag är skitnöjd. Han gick med skor och allting och det här var bra, sa en nöjd Daniel Redén i ATG Live efter loppet.

Örjan Kihlström ökade bakom Propulsion tempot successivt under slutrundan och 500 meter från mål lämnade de övriga konkurrenterna. Segermarginalen skrevs till sex längder, på segertiden 1.14,5 över distansen 2 140 meter autostart.

– Han kändes så fin han kan göra helt enkelt, han sattes inte på något större prov i kväll men han kändes jättefin och jag har ingenting att klaga på. Det är sådant här alla drömmer om, att få köra en sådan här häst någon gång. Han tillhör världseliten och är fantastisk fin att köra, det är en riktig superhäst, sa kusken Örjan Kihlström efter loppet och fortsatte:

”Hade inget flyt”

– Man sitter mest och njuter bakom honom och det ska verkligen bli spännande i vinter, och jag hoppas han har marginalerna med sig och får vara frisk och kry. Han hade verkligen inget flyt på Vincennes i fjol och det slutade ju med att någon skulle ta livet av honom i ett lopp. Jag hoppas det klaffar bättre den här vintern.

Propulsion åker tillsammans med fem övriga Daniel Redén-tränade hästar ner till Frankrike på söndag, och tjänade i och med segern i kväll 40 000 kronor. Totalt har han sprungit in drygt 11,1 miljoner kronor hittills i sin karriär

30 november 2017 20:55

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.