Klart: De får sista platserna i finalen

58

On Track Piraten och Oasis Bi.

Där har ni de två sista hästarna som får wild card till Olympiatravet.

– Det stod mellan fyra hästar till slut.

Nästa lördag avgörs finalen av Olympiatravet 2017 på Åby.

Vinnaren tar hem 1,5 miljoner kronor.

I fjol vann Your Highness. Nu är det klart vilka två hästar som får de sista platserna, vilket Åby-travet avslöjade på sitt Instagram-konto.

Det handlar om Prix d’Amérique-trean 2016, Oasis Bi, som så sent som förra lördagen tog hem norska Klosterskogen Grand Prix.

Den andra hästen blir Hans R Strömbergs On Track Piraten, något som Trav365:s läsare också ville.

– Jag har meddelat Jon Walter (Åbys sportschef) att vi gärna är med, sa Hans R Strömberg till Trav365 tidigare i veckan.

”Har visat bra klass”

Nu tar Dalahästen, som föll i sitt kvallopp på Solvalla, där Kadett C.D. storskrällde, före bland annat Nuncio, den sista platsen.

– Det stod mellan fyra hästar till slut. On Track Piraten och Oasis Bi är de vi tror kommer tillföra loppet allra mest. De har visat bra klass på hög internationell nivå. Man måste göra ett val någon gång och i det stora hela har vi bedömt att de här tar de två sista platserna, säger Jon Walter Pedersen till Travronden.

”Sagt att ska vara med”

Anmälningarna till loppet kan göras fram till klockan 12 i dag, och Jon Walter Pedersen räknar med att Stefan ”Tarzan” Melander tackar ja med sin stjärnhäst Nuncio.

– Jag har inte fått tag i Melander, men han har hela tiden sagt att han ska vara med. Jag har dock inte fått det helt bekräftat och det är anmälan till klockan 12 imorgon, men jag räknar med att han är med, sa Pedersen till tidningen under lördagskvällen.

Startlistan till loppet blir klar runt 18.30 under söndagskvällen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet