– Klart jag känner en stolthet över det

53

Alkoholproblem, utmattningssyndrom och en värkande höft.

Kaj Widell, 61, har gått många tuffa matcher i livet.

I fjol slog han rekord i inkörda prispengar.

– Man kan hamna på noll och ändå komma tillbaka, klart jag känner en stolthet över det, säger han.

I fjol körde Kaj Widell in knappt 5,6 miljoner kronor – ett rekordår för 61-åringen.

Det bara ett par år efter utmattningssyndromen som höll honom borta från travet länge.

I en öppenhjärtig intervju med Paula Skoglund berättar Widell om de djupa svackor som hållit honom borta från travet i omgångar, men hur han i dag mår bättre än på mycket länge, ja, kanske till och med någonsin.

”Jag vill inte hymla med det”

Kaj Widell har genom åren haft problem med alkohol, någon som han vid ett flertal tillfällen varit öppen med.

– Det vet ju alla att jag är alkoholist och att det förstört mycket delar av mitt liv. Nu sköter jag det och just nu fungerar det bra, säger Kaj Widell i intervjun med Paula Skoglund och fortsätter:

– Samtidigt är jag sådan som människa att jag inte tänker bakåt, men det är klart jag får lägga ner fokus på att inte ramla dit igen.

Att Kaj Widell varit öppen och ärlig med sin problematik kring alkoholen är något som han fått mycket beröm för, men det har också hjälpt honom själv.

– Att jag varit så ärlig med det har nog varit bra för mig själv, och jag är sådan som människa, jag vill inte hymla med det. Jag har bara fått det positivt från media och andra människor, som tycker det är starkt gjort att jag erkänner det.

”Framgång föder framgång”

2014 drabbades Kaj Widell av utmattningssyndrom, och för Trav365 berättade han då hur det fick honom att bli utslagen i flera månader. En rehabilitering som fick ta den tid det tog, samt en höftoperation senare är Widell i dag tillbaka starkare än någonsin.

– Jag är väl en mästare på comebacker i varje fall. Jag vill visa att jag fortfarande duger och sedan när det fungerar, klart det känns skönt, berättar Kaj Widell för Paula Skoglund och fortsätter:

– Jag tror höften var en stor del av bekymret, jag hade värk och blev trött och sov dåligt. Nu mår jag så bra, jag sover så bra, och så pigg som jag känner mig nu har jag inte gjort på 15 år.

Att gå från utmattningssyndrom och stora problem till att slå rekord i inkörda prispengar vid en ålder av 61, är starka papper.

– Jag mår bättre själv, och då är man också bägge i vagnen. Sedan är det också så att framgång föder framgång, och så bra hästar som jag får köra nu, det vetetusan om jag gjort det någonsin. Man kan hamna på noll och ändå komma tillbaka, klart jag känner en stolthet över det.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Klart jag känner
en stolthet över det

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFrågetecken för Suddens stjärna
Nästa artikelFem tippar V75 till Kalmar 4 mars 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.