Klippet på Alicia, 10, – som gör toksuccé

58

En fantastisk gest som gav en liten tjej ett minne för livet.

Klippet när stjärnkusken Erik Adielsson ger en kram och en bukett till tio-årig traventusiast har spridits som en löpeld på nätet.

– Hon var helt chockad och trodde inte det var sant, säger pappan Daniel Persson.

Under tisdagskvällen var det V75 på Jägersro och storloppet Hugo Åbergs Memorial. En som hade trotsat det taskiga vädret och var på plats var Alicia Persson, 10, från Stehag i Skåne.

Och kvällen lär hon sent glömma. Tv-kamerorna fångade en sekvens där den lilla flickan får en kram av – och tar en selfie med stjärnkusken Erik Adielsson. Därefter fick hon hans blombukett.

”Så äkta”

Klippet har spridits på Twitter och Adielssons fina gest har hyllats enormt.

”Grym idrottsman”, ”Det borde finnas fler förebilder som dig”, ”En riktig gentleman”, är några av kommentarerna på Twitter. Men kusken å sin sida, tycker snarare att det är Alicia som ska ha hyllningarna.

– Jag tror egentligen inte det är mitt handlade som hyllas. Klippet fick nog mer fart eftersom flickan är så otroligt gullig och genuin. Känslorna var så äkta, säger Erik till Trav365.

– Jag fick det skickat till mig och blev väldigt berörd över hur glad och lycklig hon blev. Jag skulle nog vilja säga att hon gav mig och många andra lika mycket glädje som hon kände själv.

”Helt överväldigad”

Alicia, som var på plats med sin familj, är travintresserad och går på Jägersros travskola. Hennes pappa, Daniel Persson, säger att de brukar vara på banan och titta på trav.

– Det är vår hemmabana. Hugo Åbergs är ju det största loppet på året, så vi försöker vara på plats. Vi stod där och väntade på kuskarna efter loppet och när Erik vinkade fram henne – det var en så härlig känsla, hon blev helt överväldigad, säger han.

Är Erik hennes favoritkusk?

– Det har blivit en idol, bland annat genom ”Stjärnkusken”. Han är så spontan, lätt och väldigt verbal. Hennes reaktion när hon fick träffa honom: hon var helt chockad och trodde inte det var sant. Hon älskar ju ponnytrav, vem vet, hon kanske har lite talang, säger pappa Daniel.

Erik Adielsson, som på Twitter efterfrågade vem den lilla flickan kunde vara – blev glad när Trav365 avslöjade att hon var ”hittad”.

– Jag frågade om någon visste vem det var. Ja blev väldigt berörd och glad av hennes känslor och tänkte skicka ett signerat foto, säger han.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet