Kolgjini junior toppade karriären i Sprintermästaren

125

Kolgjini junior toppade karriären i Sprintermästaren

För tio år sedan vann pappa Lutfi.
I år var det sonen Adrians tur.
Familjen Kolgjini invaderade vinnarcirkeln i Halmstad efter skrällsegern med Tae Kwon Deo i Sprintermästaren.
– Jag kör här varje vecka, hela min familj är här, mina närmaste vänner är här…det är så enormt stort att få uppleva det här! sa Adrian Kolgjini.

2019 års upplaga av Sprintermästaren i Halmstad går till historien som skrällarnas år. Och som det vidriga vädrets år. Men framför allt som den enorma segerglädjens år. Den senare stod Adrian Kolgjini för sedan han tagit hem Sprintermästarens final med överraskningen Tae Kwon Deo.
– Jag kan knappt snacka. Det här är Sprintermästaren! Det är många av de största tränarna som inte har fått vinna det än, men jag har. Det här är så jäkla stort! sa den överlycklige Jägersrotränaren.
Tae Kwon Deo gick starkt som tvåa bakom Pinto Bob i försöket, där hårt betrodde Viking Brodde underpresterade och slogs ut, och när det var Adrian Kolgjinis tur att välja spår inför finalen tog han bricka nio. Samtidigt meddelade han att hästen skulle tävla utan skor på samtliga hovar för första gången i karriären. Det föll väl ut och via en kraftfullt slutstöt i tredjespår från tredje par utvändigt i finalen gick han ikapp och förbi den tappre ledaren Pinto Bob över upploppet.
– Jag tyckte jag hade ett ton i linorna i sista sväng. Redan 500 kvar kändes det klart.

Revansch efter misslyckad treåringssäsong
Tae Kwon Deo inledde tävlingskarriären starkt som tvååring i Sverige men misslyckades i USA i fjol och kom till Halmstad utan att ha imponerat i årets starter. Därmed var hans seger en stor överraskning för de allra flesta. De som spelat på honom hos ATG före försöken fick saftiga 76 gånger pengarna.
– Vi har alltid trott att det här är en riktig stjärna men det har varit mycket spöken med honom och vi har låtit honom ta allt i sin takt efter att han kom tillbaka från USA. Det betalade sig i dag, att man sitter lugn i båten och trycker till när det väl gäller, sa Adrian.

Ombytta roller
När pappa Lutfi vann Sprintermästaren med Lavec Kronos 2009 stod den då 16-årige Adrian Kolgjini vid bankanten och jublade. Den här gången var det ombytta roller.
– Jag sprang som en råtta på innerplan och bara skrek när han vred på, sa Lutfi Kolgjini, som mer eller mindre har överlåtit tränarrörelsen till sonen.
– Jag har blivit hans hästskötare. Det kommer ett sms med fortlöpningsschema där det står att jag ska köra i heat tre, så att jag kan sova på morgnarna. Jag lägger mig inte i träningen.
– Han ska ha cred för att han inte lägger sig i faktiskt. Jag förstår att det är svårt men han litar på mig och då är det skönt att man kan vinna storlopp och visa att det man gör är rätt, inflikade Adrian efter sin hittills största seger både som tränare och kusk.
Förstapriset i Sprintermästaren uppgick till 1,2 miljoner kronor och segertiden skrevs till 1.10,9 över 1 609 meter med bilstart.

40 miljoner kronor till en ensam vinnare 
Förhandsfavoriten Evaluate, tränad av Stefan Melander och körd av Björn Goop, blev trea i finalen bakom Tae Kwon Deo och Pinto Bob och han förlorade som favorit även i försöket, som vanns av Peter Untersteiners Adde S.H. Också de andra två försöken ingick i V75-spelet och då Robert Bergh inte bara skrällde med Pinto Bob utan även med Frenchnorwegian ID var grunden för hög V75-utdelning lagd. Men skrällarna i regnet och stormvindarna var inte över där och redan innan Johan Untersteiner avslutade omgången med Dear Friend var alla V75-kuponger skjutna i sank. Därmed fylls jackpotten i lördagens V75, då Stosprintern avgörs på Halmstadtravet, på med ytterligare miljoner. En ensam vinnare med alla rätt kan då håva in 40 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Tips med Janne Jackpot inför Halmstad 6 juli 2019
Nästa artikel”Farsan badade i ett iskallt hav för tio år sen, så dum är inte jag”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.