Kolgjinis stjärna slutar: ’Får tacka’

129

Efter helgens släta figur på V75.

Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Mosaique Face slutar att tävla.

– Får tacka honom för en fantastisk karriär, säger Ludde till Trav365.

I mitten av april i år befarade Jägersro-tränaren att stjärnhästen Mosaique Faces karriär kunde vara över, det skrev han själv i sin spalt i Sportbladet.

Den dubble Derbyvinnaren tog sig tillbaka till banan, men kom aldrig upp till sin höga, normala, nivå.

”Kastade in handduken för tidigt”

I lördags var hästen ute på V75, men vek ned sig från ledningen. Nu har tränaren Lutfi Kolgjini beslutat att karriären, med all sannolikhet, är över, det skriver Anders Engman i sin blogg på Sydsvenskan.

– Jag ska ha ett möte med ägaren i morgon, men det ska mycket till att han inte ska gå på min linje, förklarar Ludde för Trav365.

– Jag känner hästen väl och nu känns det som att det är över. Han gjorde en jävligt bra prestation i Östersund, men var sämre i Boden och nu i lördags var prestationen inte alls bra, han kastade in handduken alldeles för tidigt. Nu får vi tacka honom för en fantastisk karriär.

”Har varit stenhård”

Mosaiqe Face gjorde 75 starter, tog 16 segrar och tjänade drygt 13,6 miljoner kronor under sin tävlingskarriär.

Han slog dubbla världsrekord då han vann Derbyt och Europaderbyt som fyraåring. Som äldre häst har han vinnit bland annat Sweden Cup, Masters-finalen och blivit tvåa i Hugo Åbergs Memorial och Elitloppet.

– Han har varit stenhård och gett allt! Nu ska vi inte överdriva med hästen när han uppenbarligen inte kan prestera på topp längre. Nu får vi hoppas att han blir en jävligt fin avelshingst istället. Det är mycket bra blod i hästen.

Om du minns tillbaka, vad är höjdpunkterna med Mosaique Face?

– Både Derbyt och Europaderbyt där han gick världsrekord i båda loppen. Både över 2 640 meter och 2 140 meter, säger Lutfi Kolgjini.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Comments are closed.