”Kommer hon inte tillbaka så blir man ju helt jäkla tokig”

21

Stjärnhästen Your Highness var en av de hästar som fastnade i koboltdopningshärvan kring franske Fabrice Souloy.

På lördag gör hon tävlingscomeback hos nya tränaren Björn Goop på Vincennes.

– Det är förjävligt det som hänt, kommer hon inte tillbaka så blir man ju helt jäkla tokig, säger delägaren och den förre TV4-chefen Björn Nordstrand.

GOOPS KRÖNIKA PLUS Björn Goop: ”Det känns pirrigt…”  

Det framgångsrika stoet flyttades till Frankrike och Fabrice Souloy under hösten 2015 och började tämligen omgående fira fina framgångar där.

Your Highness radade segrar i nya regin och tog hem Olympiatravet, Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix på vårkanten.

Your Highness en av de dopade

Segrarna fortsatte för hästen, men under höstkanten började den stora dopningsskandalen nystas upp. Det visade sig att Your Highness, bland flera andra Souloy-hästar, var dopad med farliga mängder kobolt i kroppen vid segern i Oslos storlopp.

Hon blev av med segern i loppet och ägarna fråntagna förstapriset.

– Man tror inte att det är sant, sa delägaren Björn Nordstrand till Trav365 då.

”Stod och darrade”

Nu har det gått sju månader sedan Your Highness startade. Men på lördag är det dags för tävlingscomeback för nye tränaren Björn Goop i loppet Prix du Bois de Vincennes.

– Hon har inte startat sedan i somras, men vi är spända på hur kobolten har fungerat på henne, förhoppningsvis får vi svar här, att hon är frisk, säger förre TV4-chefen och delägaren Björn Nordstrand.

– Hon var väldigt medtagen när hon kom till Björn. Fabrice ville tvunget behålla henne, men när vi bestämt oss för att flytta så tog det några dagar innan vi hämtade henne. Men när vi gjorde det så stod hon bara och darrade, det finns olika teorier där…

– Det tog någon månad eller två så var hon frisk igen och började äta ordentligt, sedan dess har hon varit i träning. Enligt Björn har hon tränat bra, men vi vet ju inget innan hon visar något i lopp. Vi håller tummarna.

Vad säger du om det hänt?

– Vad ska man tänka? Det är förjävligt. Den där Souloy önskar ju någon annanstans. Det är inte klokt att det inte kommit någon dom än. Jag vet inte vad man ska tycka och tänka, men jag hoppas att den kommer, så att man får den ur vägen. Om hon kommer tillbaka så kan man ju glömma det här, annars blir man ju helt jäkla tokig. Det viktiga nu är inte att hon vinner, utan att hon gör ett bra lopp.

”Hans jävla sprutor…”

Nordstrand menar på att hästen visade fina kvaliteter redan hos Ulf Stenströmer i Sverige, och att han hoppas att hästen hittar tillbaka till den nivån.

– Hon var bra i Sverige också, det var inga tillfälligheter, men man vet ju inte vad Souloy gjorde med henne. Man har ju ingen aning vad kobolten gjorde med henne. Hästen var bra när hon kom ner, men blev ju bättre hos honom, vi trodde det var hård träning, men om det var kombinationen av hård träning och hans jävla sprutor vet man ju inte.

Åker du ner till Frankrike för att se loppet på lördag?

– Jag vågar inte. Senast när jag åkte när och vaknade på fredagen så fick jag informationen att hon hade varit dopad. Något sådant vill jag inte vara med om igen. Jag väntar hemma till vi vet var vi har henne, säger Björn Nordstrand till Trav365.

Bland Your Highness motståndare på lördag återfinns bland andra Prix d’Amérique-hästen Lionel och franske Aubrion du Gers.

Björn Goop kör stjärnstoet.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel– Är en bra häst har det visat sig
Nästa artikel”Wow, han var bättre än Nuncio på V86…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.