Köpte butik på nätet – har vunnit 10 milj

40

Conny Lavin ville prova något nytt och sa upp sig från jobbet.

Anledningen: han såg en annons om en spelbutik till salu på Blocket.

Knappt två år senare har de spelat in tio miljoner kronor.

– Helt fantastiskt, säger Thomas Lavin, Connys pappa och travansvarig i butiken.

I april 2015 köpte Conny Lavin Häljarps Spelbutik.

Han jobbade som industriarbetare men såg en annons på Blocket om att spelbutiken var till salu – och då han kände att han ville prova på något nytt så slog han till.

– Han frågade mig innan, så jag var med på tåget redan innan han slog till. Conny sa att ska jag göra det här så måste jag ha med dig, berättar Thomas Lavin för Trav365 och fortsätter:

– Conny är väldigt sportintresserad, men travbiten är min grej, jag har hållit på med trav sedan 1974 och det är min del, kunskapsmässigt.

När far- och son Lavin tog över Häljarps Spelbutik så var andelsspelet i butiken i stort sätt obefintlig.

Nu, knappat två år senare, har de spelat in tio miljoner kronor på trav och för bara några veckor sedan slutade de trea i årets V75-butik på ATG Galan i Stockholm, det i konkurrens med 2 000 andra butiker.

Vinsterna har avlöst varandra

Så sent som i lördags spelade butiken in 800 000 kronor till sina kunder på V75, och även om det gått lite trögare den senaste tiden så har vinsterna sedan starten avlöst varandra.

– Vi är där och hugger hela tiden, men som alla vet som håller på med trav så måste man ha lite tur också. Det gäller att kämpa på och ibland smäller till det, säger Thomas Lavin.

Vad säger du om V75-vinsten i lördags?

– Jättekul, vi har haft stolpe ut ett tag så det var jätteskönt och kom lägligt.

Runt tio miljoner kronor har ni spelat in på trav nu sedan ni tog över butiken i april 2015, kommentar?

– Helt fantastiskt, andelsspelet var ju lika med noll när vi tog över den här, men att vi har fått sådan snurr på det är ju för att vi har lyckats så bra på spelet. Nästan allt vi spelat in är ju på andelsspel också, den övriga omsättningen på trav hos oss är nästan ingenting alls.

Under onsdagskvällen är det V86-tävlingar på Solvalla och Åby och Thomas Lavin, som är hjärnan bakom alla travsystem i butiken, bjuder på sina bästa tips.

– Jag tycker det är lurigt i kväll, men 4 Barkevious Mingo (V86-1) tycker jag har sett fantastiskt bra ut i de två senaste starterna och med maximal utrustning på i kväll så tror jag på spets runt om, sedan är 10 Scarlets Mirakel (V86-8) mitt bästa drag i omgången, han är väldigt osäker den här hästen men det finns otroligt mycket fart i honom och sköter han sig kan han vinna till låga spelprocent.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Köpte butik på nätet
– har vunnit 10 milj

Föregående artikelGoops magiska månadsresultat
Nästa artikelWangle: ”Är ett stort hån mot alla spelare”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.