”Körde som om han hade stulit hästen”

162

Flera vassa prestationer och en svensk stjärna tillbaka i vinnarcirkeln.

Det var många glädjeämnen från lördagens V75-tävlingar från Norge.

Utdelningen blev dock en besvikelse för många – och vi har en ny jackpott att se fram emot nästa lördag.

Jackpott och hög V75-omsättning, det var som upplagt för hög V75-utdelning från Norge och Momarken under lördagen.

Favoriterna radade dock upp sig och glädjeämnena blev istället flera vassa prestationer, där en svensk stjärnhäst äntligen hittade tillbaka till vinnarcirkeln.

Familjen Kolgjini har bojkottat Norge i flera år, men hävde den efter ett brev till stortränaren från vårt grannland i väst, och de blev lördagens stora vinnare.

Anledningen: en dubbel inom V75 och Mosaique Face äntligen en vinnare igen.

Argast på Momarken under lördagen var danske Jeppe Juel – han fick inte ens delta utan blev utkörd kort innan start med Tonicetobetrue.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

 

Vem: Ferrari B.R. (V75-5)

Kommentar: Inför dagens V75-start hade den nyblivne fyraåringen ”bara” drygt 180 000 kronor på kontot, det var det inte många som kunde tro när man såg prestationen på banan. Kusken Per Oleg Midtfjeld körde som om han hade stulit hästen och öppnade de första 500 meterna efter vassa 1.08,3, tempot hölls sedan uppe och de nådde varvet på 1.12,7. När många trodde att Ferrari B.R. skulle kasta in handduken så stack han bara undan och lämnade sina konkurrenter och han var fullständigt överlägsen. Den här killen kommer tjäna mer pengar framöver, var så säker.

 

Vem: Mosaique Face (V75-6)

Kommentar: Visst, han mötte inte det tuffaste motståndet i dag, men den svenske stjärnhästen gjorde ingen besviken och vann Steinlagers Äreslöp lekande lätt. Kusken Adrian Kolgjini gick ut i media tidigare i veckan och lovade seger efter Mosaique Faces vassa provlopp för ett par veckor sedan, och han stod vid sitt ord. Det var en fröjd att se ”Musse” besöka vinnarcirkeln för första gången sedan 16 april i fjol.

 

Vem: Alvena Take It (V75-3)

Kommentar: Många av Peter Untersteiners bästa ston har gått till avel, men här har han en ny tjej som kommer skörda framgångar i Stoeliten framöver. Alvena Take It bombade till ledningen och vann busenkelt, och det var härligt att se hur hon sprang och klippte med öronen i loppet och hon var verkligen löpsugen för dagen. Hon var bra redan i fjol, men vinterträningen verkar ha gett henne ytterligare en växel.

 

Vem: Pandora Face (V75-2)

Kommentar: Inför den här säsongen så pratade familjen Kolgjini med hästens ägare, Anders Ström, om de skulle skicka Pandora Face till avel. Så blev inte fallet, och tur är väl det. Hon var väl bara godkänd i årsdebuten på Åby för ett par veckor sedan, men med det loppet i kroppen hade hon gått framåt ordentligt till den här starten och hon vann lekande lätt i mycket fin stil för Adrian Kolgjini.

 

Vem: Emir La Brousse

Kommentar: Steg och steg och steg i procent på V75-spelet ju närmare start vi kom och det var mycket snack om honom inför loppet, och väl i loppet visade han varför. Efter en galopp tidigt i loppet valde kusktalangen Magnus Teien Gundersen ett passivt upplägg, när de väl fick fritt mitt på upploppet vrålspurtade de till andraplatsen och han sånär fram till seger. Avslutningen var längst ute vid staketet och spurten blev nästan ”skymd” av banpubliken.

 

Vem: Jeppe Juel och Tonicetobetrue (V75-3)

Kommentar: Argast på Momarken den här lördagen var utan tvekan danske Jeppe Juel, efter defilering och dubbla provstarter blev Jeppe Juel utkörd av banveterinären, bara minuten innan start. Jeppe Juel fick ta bakvägen ut och förstod ingenting.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelLovade seger – stod vid sitt ord
Nästa artikelVinn 47 miljoner på V75 på lördag

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.