Kriteriet, Oaks, DD och lite V86.

289

TRAVDDBLOGGEN

Blev en del överraskningar i uttagningarna till Kriteriet och Oaks igår. Al Dente visade återigen vilken fantastisk häst han är och han blir rättmätig favorit i finalen. Det var en hel del fina prestationer från övriga hästar men jag tror de får mycket svårt att rå på Al Dente. Troligtvis är det stallkamraten Digital Frame som står för värsta motståndet. Sviker den duon så lurar det många starka avslutare i kön som vi kunde se igår när t.ex. Conlight Ås och Dupont skrällde.
Oaks är väl lite mer öppet men jag gillade insatsen av Somersault Sally och dessutom tycker jag Florida Queen såg fin ut som fastlåst. Trist läge för Florida Queen men löser det sig så är hon inte borta ur matchen.

Solvalla och Åby är det som delar på V86 Express imorgon, denna utskällda spelform. Mycket talar väl för att åtminstone Express kommer gå i graven men då kan de lika gärna skrota V86 också tycker jag.

DD-1 känns som en öppen historia även om 1 Ni Talar Bra Latin kanske är bästa hästen och har fått ett vettigt läge. Litet frågetecken för formen dock och dessutom är det inte garantiledning. Jag streckar ytterligare fem hästar och hoppas på en skräll: 3 Leader Tom, 5 Daryl Boko, 7 Trans Atlantic, 10 Yamani Hornline och 12 Junior Troy.
I DD-2 drar jag till med en spik på 11 Archangel Am som får sin ordinarie balans igen och förhoppningsvis travar han bättre då. Han får formkusken nummer 1 just nu, Torbjörn Jansson, i vagnen och jag tror inte Jansson väntar alltför länge innan han sveper fram till dödens och trycker sönder motståndet i god tid.

DD-1: 1,3,5,7,10,12
DD-2: 11 Archangel Am
Min raka/roliga DD: 12-11

Tycker definitivt inte man ska spela utan 7 Jumble Ås i V86-1. Har mött tufft motstånd och detta loppet är inget undantag men Jumble Ås kan stå på tur.
1 Tumble Dust måste ha en bra chans i V86-2 men garderar ni så glöm inte 10 Rokkakudo. Tycker han såg fin ut senast som fastlåst i derbykvalet. Känns lite på G igen och han kan avsluta sylvasst.
Spännande att se 13 Gisela Ås debutera i Reijo Liljendahls regi i V86-6. Speedig märr när hon är på humör. Men det är tufft motstånd och ett långt lopp. Jag vill slå ett slag för 5 I Am Unique som inte fått till det i år. Senast blev det nog väl tufft men samtidigt tror jag inte att hon hade sin bästa dag heller. Är hon i bra slag för dagen så kan hon definitivt utmana om segern.
Såklart ska man inte glömma Melanders hästar heller, de går som tåget för dagen. 11 Bear With Me gynnas nog av distansen och med lite tempo där framme så fäller hon många på slutvarvet.
En annan formtränare är Timo Nurmos som har 12 Engla Håleryd med i loppet. Även hon är en stark dam som gynnas av distansen.

Lycka till! 

Föregående artikelFem tippar V75 till Solänget 20 september 2014
Nästa artikelV86 Åby/Solvalla 17 September

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.