Krossade konkurrenterna i Prix de Paris

22

upandquick prixdparis

Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick hade stor uppvisning när han krossade konkurrenterna i styrkeprovet Prix de Paris för Jean-Michel Bazire. Foto: Lars Jakobsson.Foto av Kanal 75

Vintermeetingets kung på Vincennes, Up And Quick, imponerade när han vann styrkeprovet Prix de Paris för Jean-Michel Bazire.
För andra året i rad hade Prix d’Amerique-vinnaren stor uppvisning och tog hem förstapriset på 1,7 miljoner kronor.

I Prix de Paris, över mastiga 4150 meter, var Up And Quick storfavorit trots att han svek i senaste starten i Prix de France där han galopperade. Nu var han åter sitt rätta jag och vinnaren av årets Prix d’Amerique var bara bäst när han krossade konkurrenterna. Jean-Michel Bazire var tidigt framme i täten och låg mestadels utvändigt om ledaren efter att täthästarna släppt till varandra i omgångar över de dryga två varven på Vincennes stora bana. Up And Quick övertog befälet på sista bortre långsidan och drog undan i slutkurvan i ett par längders försprång. Konkurrenterna kom aldrig i närheten och Up And Quick gled ifrån över upploppet till en smått överlägsen seger. Den Franc Leblanc-tränade sjuåringen belönades med cirka 1,7 miljoner kronor i vintermeetingets sista stora lopp i Paris. Segertiden blev 1.13,5, vilket var nytt löpningsrekord, och det här var andra året i rad som Up And Quick segrade i Prix de Paris. Tvåa i mål blev Anna Mix, tränas även hon av Franc Leblanc, som gjorde en mycket stark debut i högsta eliten, och trea blev Texas Charm som avslutade starkt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.