Kullens dominant redo för årsdebut

162

kullens dominant redo för årsdebut

Kullens dominant förra året och Årets tvååring.
Nu gör Fiftyfour årsdebut.
– Jag tror på honom även om det kan saknas lite, säger tränaren Tomas Malmqvist inför måndagen E3-uttagningar

Det börjar dra ihop sig till sommarens första finaler i E3 för såväl hingstar som ston. Färjestad är värd för uttagningsloppen på måndag och det handlar om medeldistans. Finalerna körs på Bergsåker 1 juli med en miljon kronor till vinnarna.
Totalt anmäldes 77 hästar till uttagningsloppen i Långa E3. Hingstarna/valackerna tävlar i fyra försök där de tre främsta går vidare till final. För stona är det fem uttagningslopp och de två bästa i varje heat plus de två högst seedade treorna går vidare till final.
Fjolårets tvååring och vinnare av Svensk Uppfödningslöpning Fiftyfour, tränad av Tomas Malmqvist, gör sin första start för året.
– Jag har medvetet väntat att starta honom då han var i gång tidigt som tvååring och säsongen blev lång, även om han inte gjorde så många starter. Nu börjar vi den här säsongen med det här loppet och sedan finns det mycket lopp i höst som är intressanta, säger Tomas Malmqvist.
Hur har vintern och våren varit för Fiftyfour?
– Det har varit bra. Han har varit nere i Frankrike större delen av tiden och fått träna på och nu känns han väldigt fin och är väl förberedd.
Har han gjort några snabbare banjobb?
– Jag har kört 1.14/2000 meter på Vincennes med honom och då kändes hästen väldigt fin.
Kraven är höga på honom, vad har du för förväntningar?
– Han har visat att han är en topphäst och jag ser mycket fram emot säsongen som kommer, men just till den här starten hade jag gärna sett att han hade haft ett lopp i kroppen. Nu har det inte funnits några lämpliga uppgifter för honom då han har mycket pengar på sig och han är inte på topp ännu, men jag hoppas att det ska räcka ändå.
Fiftyfour har startat sex gånger, vunnit fem lopp och travat in 2 310 000 kronor hittills i karriären.

Föregående artikelV75 med högtryck i Östersund och Oslo
Nästa artikelTips + Unik statistik inför V75 ÖSTERSUND 10 juni 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.