Kungen: Gå på känslan

14

Magnus Strömsten, 38, vann VM i V75 i fjol.

Nu ger han sina bästa tips till att lyckas i tävlingen.

– Våga ta ställning, säger han.

Till vardags jobbar Magnus Strömsten på Vimmerby Tidning.

Han skriver också referat i facktidningen Travronden, tar bilder åt travbildbyrån ALN, och är delägare i fem travhästar.

Det var alltså ingen nybörjare som tog hem VM i V75 i fjol – Strömsten har varit med i gamet länge.

Förutom titeln världens bäste V75-tippare belönades även ­Vimmerby-sonen med 250 000 kronor.

”Frän upplevelse”

I år har han tänkt försvara sin VM-titel – och för Sportbladet bjuder han på sina tre bästa tips för att lyckas i tävlingen.

Finaldagen i Stockholm i fjol i­nleddes med en frågesport, där de 17 finalisterna skulle sållas ner till tre. Med 11 rätt på 15 frågor tog Magnus en av de tre final­platserna, en final som direkt­sändes i V75 ­Direkt.

– Själva finaldagen var en rätt frän upplevelse. Det var en lättnad att ta sig till final, i och med att många av de jag mötte inte hade de grundkunskaperna som mig kändes det som en press för mig, att jag borde vara med och hugga där, säger Magnus Strömsten.

Väl i den direktsända finalen hamnade Magnus i underläge, men vände och vann.

– Det var inte med stor marginal, men jag lyckades och det var riktigt, riktigt kul.

Vad fick du för reaktioner?

– Många. Jag hade inte med min telefon till studion utan den låg kvar på hotellrummet, och när jag kom tillbaka dit hade det bara rasslat till med över 100 sms och mängder av missade samtal. Jag fick ägna hela söndagen åt att s­vara på sms och höra av mig till folk åt höger och vänster. Det var jättekul.

”Håller fast vid min taktik”

Hur ska du försvara din titel i år?

– Det är många som undrat, och jag vet att det är extremt svårt att komma med. Jag hade en taktik jag körde på i fjol, och den kommer jag att hålla fast vid i år.

Magnus Strömsten tog sig till ­final i fjol på en etappseger, då han blev bäst av alla i en omgång då han satte sju rätt med fyra spikar.

– Jag var bäst i en lite lättare omgång, och jag tror det är där störst chans till final ligger. Sätter man tre–fyra spikar ligger man bra till för en etappseger.

Men faktum är att Strömsten kunde ha missat finalen i fjol.

– Den omgången där jag vann etappen i fjol satt jag i press­rummet på Solvalla och kom på 15 minuter innan starten av V75 att jag skulle delta i VM i V75, så jag gick lite på känsla och lämnade in med bara några minuters marginal, säger Magnus Strömsten och avslutar:

– Det är så det är i den här ­tävlingen, det gäller att ha lite tur.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Kungen: Gå
på känslan

Föregående artikelReal Redén
Nästa artikelSkrällchanserna du inte får missa ikväll

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.