Kusk nummer 87 till TUSEN!

126

ulf eriksson kusk

Ulf Eriksson har passerat en milstolpe i sulkyn. Foto av Kanal 75

Ulf Eriksson är 87:e kusk genom tiderna att ta tusen segrar i Sverige.
På tisdagen jubilerade han tillsammans med B.W.Gullis som segrade på Gävletravet.
– Att ta tusen segrar är en grym milstolpe, en jättegrej för mig, säger Ulf Eriksson, 50 år, och tränare på Bollnästravet.

Ulf Eriksson har levt med travsporten hela sitt liv och tillhör en stor travsläkt. Pappa Kjell var framgångsrik tränare, kusin är en viss Örjan Kihlström.
– Jag sprang i stallet som barn, hoppade av gymnasiet efter en månad och började jobba hos pappa 1982. Det var så det började och jag trivs med mitt liv i travsporten.
Första segern togs med Dacke Västerbo på Bollnäs 30 juni 1982. Regnrusk, tredjepar utvändigt och spurtseger, minns Ulf. Framgångarna som lärling blev många. Ulf kvalade bland annat in Quintus Frelinge till Europaderbyt, vann silverfinal i V65 med Christy Song, som även var trea i Stora 3-åringsprisets final (numera storloppet E3), och körde hem några V65-dubblar. Som egen tränare tog han bland annat fram kallblodige stjärnan Nilsby Gutt, tvåa i Derbyt med mera.
– Jag jobbade även hos tränare som Stig H Johansson, Lasse Lindberg och Torbjörn Jansson. Bra skolor för mig och hos Torbjörn fanns då en talangfull travare som hette Meadow Road. Han blev sedan en världsstjärna och är den bästa häst jag kört.

Tredje generation Eriksson
När Örjan Kihlström började som catchdriver flyttade Ulf Eriksson ned till Solvalla och var tränare i Örjans stall en period. Därefter blev det Bergsåker under tio år och sedan 2011 är det Bollnäs som gäller som hemmabana.
Under sitt hittills bästa år 2004 körde Ulf Eriksson hem 100 segrar och nu ser han fram mot 2015.
– Jag har mest varit catchdriver de senaste åren, men nu har jag några intressanta unghästar att träna i stallet. Det ska bli kul och jag gläds också av min sons Anders framsteg som lärling hos Stig H Johansson. Tredje generation Eriksson med trav!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.