Kuskbyte på succé-knatten från Umeå

90

Kuskbyte på succé-knatten från Umeå

Åttaårige energiknippet From The Mine har rusat genom klasserna upp i den yppersta eliten.
Nu blir det kuskbyte på hästen från Umeå – från en Djuse till en annan.
– Jag har hamnat i dilemmat att Magnus Djuse prioriterar att köra Zarenne Fas i guldfinalen om några veckor och då blir hans storebror Mats en mycket bra ersättare, säger Catarina Norqvist från Umeå.

Amatörtränade From The Mine är en knatte till häst som på kort tid sprungit upp i gulddivisionen i V75.
Vid segrarna i bronsdivisionen under fjolåret och en final i silver har unge kusken Magnus A Djuse varit följeslagare.
I Gävle Stora Pris nyligen blev det seger efter ledningen hela vägen – duons första triumf tillsammans i gulddivisionen.
Hädanefter blir det dock en annan kusk på hästen från Umåker. Åtminstone i de två återstående två loppen som planerats in 2020.
Amatörtränaren Catarina Norqvist från Umåker väljer att sätta upp Magnus Djuses två år äldre bror Mats Djuse i ett V86-lopp på Bergsåker på onsdag i nästa vecka.
– Eftersom jag vill ha samma kusk på Bergsåker och i guldfinalen på Solvalla i slutet av november får det bli så här. Magnus väljer att köra Jerry Riordans Zarenne Fas i finalen. Magnus är en toppkusk som den här gången tvingats välja mellan två hästar och hade nog gärna velat köra båda två. Det här kommer säkert att hända honom många gånger framöver, säger Catarina.

Bröderna i ligan
Från en Djuse till en annan alltså.
Bröderna Djuse ligger jämsides i kuskligan i landet. Magnus är sexa med 164 segrar och nästa 17 miljoner inkört, Mats sjua på 156 segrar och tolv miljoner i inkörda pengar.
Catarina Norqvist vill kunna planera långsiktigt för sin stjärna. Att From The Mine ska ha samma kusk i två raka starter bedömer hon vara det bästa för både häst och kusk.
– Mats är ju en mycket skicklig han också, en intressant ersättare. Jag har e-n häst i Sverige-eliten och alla pusselbitar är viktiga. Mats tackade ja på en gång och vill jättegärna köra. Hur det blir i framtiden vet jag inte. Jag och ägarfamiljen Moliis har i vart fall varit oerhört nöjda med Magnus och året han haft tillsammans med vår häst, säger Catarina Norqvist.

Med i Silverhästen
I V86 på Bergsåker 18 november möter From The Mine bland andra elitloppsdeltagaren Makethemark med Ulf Ohlsson i sulkyn.
Mats Djuse inleder från ett andraspår med den startsnabbe hästen från Umeå. Magnus Djuse kör Östersundstränade Shocking Superman i loppet.
I gulddivisionens final på Solvalla lördagen 28 november – tillika Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst – väntar 300 000 kronor på vinnaren.
– From The Mine känns precis lika fin som inför Gävle. Vår häst är i eliten i Sverige nu och vi siktar högt med honom. Får han bara ha hälsan under vintern så tror jag att han får ett riktigt bra år. Det stora målet 2021 är att vara med i Sweden Cup sista helgen i maj, säger Catarina Norqvist.

Föregående artikelFyra spelare tycker till om ATG:s nyheter
Nästa artikelLätt match för Face Time Bourbon

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.