Kusken hyllas – för sitt pr-trick

120

Kusktalangen Petter Karlsson, 26, är snart tillbaka i sulkyn efter en fraktur på en kota i ländryggen.

I en reklamvideo om sig själv berättar han som sin comeback – ett pr-trick som hyllas i sociala medier.

– Det är kul om folk tycker det var en bra grej, säger han till Trav365.

Det var i början av maj som Örebrolärlingen och kusken Petter Karlsson, 26, var med om en otäck olycka på Visbytravet, Gotland.

– Det var i värmningen som en häst började sparka bakut, jag blev inte träffad, men flög ur sulkyn och landade på ryggen. Jag kunde inte ta emot mig.

Petter fördes till lasarett där skadan kunde lokaliseras.

– Det var en fraktur på en kota i ländryggen. Jag var på återbesök tre veckor efter det, då såg det bra ut. Det var bara att låta det läka, det behövdes ingen operation. Och när det började kännas bra var det lugnt, sa läkarna.

”Kliat i fingrarna”

Sedan dess har han inte kört ett lopp och har inte kunnat jobba i stallet.

– Det har kliat i fingrarna, kanske extra de fina sommarkvällarna, det har sett riktigt skönt ut när kuskarna har kört runt i kortärmat.

Den 10 juli har 26-åringen bestämt sig för att göra comeback. Och det meddelar han via en ihopklippt reklamfilm om sig själv som han publicerat på Twitter.

– Jag tycker det är roligt med film och det är bra att berättat man ska köra igen. Sen ville jag ha en anledning att filma något, så det blev en bra kombination.

”Lite på skoj”

Pr-tricket har fört med sig flera positiva tillrop i sociala medier.

– Det är kul att det är positivt. Det är lite på skoj, jag vill inte framställas som stor på mig själv och att det är värsta grejen att jag kan köra igen, men det är kul om folk tycker det var en bra grej.

Du kör 10 juli igen?

– Jag har satt upp mig som tillgänglig då. Jag tror det var lopp på Mantorp, så får vi se om man får köra då. Det är bara att jobba igång och se om det blir några styrningar.

I fjol hade Petter Karlsson ett rekordår och körde in 3,1 miljoner kronor. Hittills i år har han kört in 782 000 kronor och tagit åtta segrar på 183 starter.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet