Hur är läget med Aperfectyankee?

277

aperfectyankee-oscarsson

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2014.
Dagens stjärna: Aperfectyankee.


Fakta:

Aperfectyankee, hingst, 4 år
Starter: 20
Segrar: 7
Intjänat: 3 946 544 kr
Rekord: 1.10,1
Hemmabana: Åby

Presentation:
Slog igenom med dunder och brak då han i karriärens fjärde start tog hem världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial på Meadowlands. Slutade fyra i fjolårets Hambletonian, men fick sedan pausa säsongen på grund av skada. Övertygade då han vann ett enklare lopp på topptiden 1.10,2 på tusenmetersbana Pocono Downs i oktober. Följde med sin tränare till Sverige efter säsongen och väntar på att få debutera i sitt nya hemland.


Tränaren Jim Oscarsson svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns bra, lite tung i kroppen fortfarande, men han har börjat vakna till i takt med att vi ökat träningen. Han har acklimatiserat sig fint i Sverige, faktiskt bättre än jag trodde och ska gå ett banjobb på Solvalla inför tävlingarna på onsdag.

När startar han nästa gång?
– Förhoppningsvis i Ragnar Thorgrens Minne på Åby 26 mars. Men det är förutsatt att han fungerar som jag önskar i jobbet på Solvalla.

Vad har du för mål och förhoppningar inför säsongen?
– Vi har stora förväntningar. Hästen är inte alls hårt tagen trots att han varit med i de största unghästloppen. Som tvååring fick han avsluta säsongen tidigt och i fjol toppade jag bara honom en gång, till Hambletonian. Han fick problem med en sträckning efter det så vi bestämde oss tidigt för att ladda mot en karriär i Sverige. Det ska verkligen bli roligt att få mäta honom mot de svenska fyraåringarna. Han kommer säkert att behöva ett par lopp för att komma igång, men det måste vara en oerhört bra årgång om han inte ska tillhöra kulltoppen. De största målen är Kungapokalen och Sprintermästaren.

Robin Johansson

 

Föregående artikelRapide Lebel är på G igen!
Nästa artikelLunch – Dubbeln Bergsåker 19/3 – 2014