Lars I Nilssons bästa känsla inför Momarken

39

tudor momarken

Hallå där…
…Lars I Nilsson, tränare på Jägersro, som tar en dag för sysslor i hemmet på lördag, då det är V75 på den norska banan Momarken.

– Vi ska flytta lite i hemmet så det blir att vara här och bära flyttlådor i stället mellan loppen. Hästarna stallet deltar med i Mysen räknas som outsiders på V75. Vem tycker du är den hetare chansen av de två som startar?
4 Tudor (V75-2) är segervan så att säga, och jag har mest känsla för honom faktiskt. Han har svarat bra på att starta lite tätt tidigare, alltså vecka-vecka, och det blir det nu. Senast gick han riktigt anständigt som trea bakom två rätt bra hästar trots att han inte hade startat på fyra veckor. Så med det loppet i sig tror vi ju att han ska gå framåt till den här starten.
Fyra av hästens sex segrar har bärgats från ledningen. Taktiken?
– Det är ju läge för Johnny (Takter) att vara med från början. Tudor har öppnat ganska bra och tagit ledningen ett par gånger bakom bilen.
Någon konkurrent du vill varna för?
– Om det döljer sig någon stjärna i loppet kan vi få stryk av den. 11 Scellino Luis som Erik kör åt Stig H kan vara en sådan. Annars tycker jag att vår häst ska räcka rätt bra i den lägsta klassen på V75. Vi ändrar nog och låter honom tävla barfota fram den här gången vilket borde innebära en pollett till i honom.
Momarken, några mil in i Norge från Årjäng räknat, är en bana känd för ganska snäva kurvor. Vad tycker dina hästar om sånt?
– Det ska inte påverka dem. Tudor springer snarare och bryter åt det andra hållet i kurvorna.
Har du haft några framgångar i V75 i Norge tidigare?
– Ja, med Emperador just på Momarken den här tiden på året för ett par år sedan (Johnny Takter körde Emperador till lätt seger från ledningen i mars 2013).
Sedan har du 7 Alchemilla Rich i stoloppet (V75-3) också. Erik Adielsson och springspår brukar innebära bra positioner?
– Ja, jag kan tänka mig att hon kommer att vara rätt så startsnabb och sitta med i främre träffen direkt. Hon aviserade toppform senast tycker jag och såg jättefin ut och spurtade bra efter sen lucka på en bra tid. Så vi hoppas lite på henne också. Hon går barfota som hon brukar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.