LD/DD Eskilstuna 12/4-2014

373

DDTIPSET

 

 

DD-1 är ett härligt sprinterlopp i bronsdivisionen och favorit ser stall Goops nyförvärv 3 Castor Boko ut att bli. Jag chansar bort den och tror istället att 1 Ponziopilato Stra tar hand om ledningen och sedan blir han svårslagen. Utmanas i spetskörningen av 4 Jeepster som kan ta sig förbi och då är det fördel för den formstarka damen. Tar med två outsiders bakom: 5 KLM Buymethemoon och 10 Sandra Volo. Tror mest på KLM Buymethemoon som är väldigt snabb i benen och jag blir inte förvånad om han sprutar hem vinsten.

DD-2 är ett ruggigt bra Klass II lopp där det faktiskt kan vara så att vi får se en tredjedel av startfältet i Svenskt Travderby 2014 mötas redan nu. Jag skulle helst streckat den kvartetten (plus min luring som jag snart ska avslöja :)) men det blir för dyrt och jag får banta ner till två streck. Det blir en trolig och en rolig. Den troliga är 5 Maverick Man som är obesegrad och med lopp i kroppen bör han vara klart på G. Jag har en liten känsla av att han är rask från start och jag tror han sitter i spets och därifrån blir han naturligtvis svårslagen. Lär väl få 10 Archangel Am utvändigt så småningom men jag tror inte han tar ner Maverick Man från dödens.
Den roliga är en riktig susare som inte har så mycket som talar för att han ska vinna men han har mycket fin form. 9 Appetizer tränas av Magdalena Ulriksson-Siminski och i sulkyn sitter amatören Mats Ulriksson. Stall Simwim har bra form och jag blir faktiskt inte helt överraskad om Appetizer är först över mållinjen i V75-epilogen och då lär värdet på både V75 och DD bli rätt så högt. Glöm inte var ni hörde den först 🙂

DD-1: 1,4,5,10
DD-2: 5,9
Min raka DD: 1-5
Min roliga DD: 4,5,10-9

LD-1 låser jag med två hästar från bakspår: 9 Rybo Fiona och 11 Quechua. Rybo Fiona satt fast med en del krafter sparat senast och denna gången hoppas jag hon får chansen och bärgar första årssegern åt Jonna Jinesjö. Får dock tufft motstånd av Quechua och formstarke Tino Ärling.

Låser även LD-2 med två hästar. 1 OFV Continue och 2 Panter Neo. OFV Continue tycker jag gjorde ett bra lopp senast med tanke på den ofördelaktiga resan han fick och denna gången hoppas jag han sitter i spets eller i rygg på Panter Neo. Jorma upp denna gången bakom OFV Continue är ett plus.
Panter Neo är i mycket bra form och har hittat rätt hos team Westholm.

LD-1: 9,11
LD-2: 1,2
Min raka/roliga LD: 9-1

3 Love N’Hate i V4-1 såg mycket fin ut senast när hon blev fast med mycket krafter och denna gången laddar väl Örjan mot spets. Tror kanske att han släpper om han kommer dit men med lucka till slut så är hon vass på speed. U-häst på tvilling.

7 Food Money i V75-1 hade jag nästan räknat ut senast men då slår han till och visar lite av sin fina kapacitet igen. Har ju dock ett rejält handikapp i och med tvångssumman och står tufft inne i silver. Miljondrag.
3 Navigator Sib i samma lopp har verkligen toppform och måste väl snart få vinna. Tar väl hand om spets och kanske testar där denna gången…
5 Harvey Tornado i V75-2 är en mycket bra sprinter och ska vara favorit men det är väl nästan garantispets på 1 Kebnekajse och där är det toppform. Åke Lindblom släpper ju ogärna ledningen och över sprint vore det väl nästan generalfel att göra så.
11 Dante Boko i samma lopp, blir han bortglömd denna gången?
2 Formula One i V75-3 blir ju alldeles för stor favorit i sin årsdebut men lär väl få styra och ställa som han vill. Jag tänker ändå göra ett försök att fälla omgångens största favorit. 1 Kashs Cantab, 4 Perfectly Enough, 5 Porthos Amok, 7 Tidied Accelerator och 9 Dileva Käll får chansen att nita favoriten.
I V75-4 tycker jag man ska måla på. Glöm inte bort 6 Tjurkhults Gidde, 10 Super Photogenic och 11 Cutting Edge. Varning för Cutting Edge som har flera bra insatser med sig i ryggsäcken, kan fälla allt.
8 Nikita Broline i V75-5 har bara ett problem och det är det stängda spåret. Löser bara hon och Peter Untersteiner det så är jag inne på att hon bara vinner detta.

Lycka till! 

Föregående artikelInför V75 Eskilstuna 12 april 2014: Maverick Man!
Nästa artikelNästagångare 12-13 april 2014 inkl V75 Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.