LD/DD med V75-tips Mantorp 31/5-2014

254

DDTIPSET

 

DD-1 är Ina Scots Ära, ett lopp för fyraåriga hästar. Favorit ser faktiskt 1 Rod Stewart ut att bli men honom tror jag inte ett dugg på. Han har inte startat på ett halvår och har inte heller visat att han är någon raket från start vilket gör att läget bör vara helt kasst för hans del. Dessutom är ju stallformen hos Jerry Riordan inget att hurra för och jag tycker det är på tok för många minus och jag tvekar inte när jag chansar bort honom.
Tipset till 3 Ready For More som Anders Svanstedt gör lite ändringar på inför denna starten. Man ska testa ett nytt bett och det blir barfota runt om! Det kan bli åka av för det här är en riktigt bra häst i grunden. Möjligtvis något grön men jag hoppas och tror att han har gått framåt en hel del med senaste loppet.
Fyller på med fyra kapabla motbud: 4 Nimbus CD ( leder säkert loppet länge, jag är dock inget fan av Per Nordström som kusk), 6 Call Me Keeper (är en av Daniel Redén mest kapabla hästar och en potentiell kulltopp men ingen toppform), 9 Carelin ( närmar sig toppformen och när han löper på topp så är han grym), 10 EL Rocket ( gjorde en ganska slät figur i sin debut på nordisk mark men jag skyller på Charlottenlunds underlag och avsaknad av lopp. Kommer vara klart bättre nu.)

DD-2 är ett vidöppet lopp och att favoriten 5 Finish Future vinner tycker jag inte är någon självklarhet. Jag tänker spika mot honom och göra något som jag sällan gör och det är ett kuskstreck. 2 Verymuchkiss Karsk är en fin häst i bra form men han vinner kanske lite sällan. Nu sitter Erik Adielsson i sulkyn igen och från ett perfekt utgångsläge så tror jag taktikern Erik Adielsson kommer fälla avgörandet till slut. Det är en chansspik men för att vinna stort måste man ta en rövare då och då.

DD-1: 3,4,6,9,10
DD-2: 2 Verymuchkiss Karsk
Min raka DD: 3-2
Min roliga DD: 9-2

Glöm inte bort 1 Mr Pellegrino och 9 Utility Bus i V75-1. Kommer säkert göra bra lopp båda hästarna och från intressanta utgångslägen räknas de tidigt.
Jag tror inte att 7 Asterix Hornline i V75-2 gör bort sig igen och efter en lugn start så avancerar Peter Untersteiner framåt och kontrollerar loppet från utvändig position.
Jag tror att 2 Porthos Amok och 3 Montgomery Hill gör upp om segern i V75-3 men jag vill ändå ha med två intressanta skrällbud när distansen är 2640 meter. 9 Increased Workload är i fin form och kommer få ett bra lopp, fäller många sista 400. 10 Deuxieme Picsous är en av mina favorithästar. Han har en riktigt rå avslutning och han är på humör och får rätt resa.
2 Defis Victory är kanske bara stenklar i V75-4 men han har bara sprungit fyra lopp (visserligen vunnit alla fyra) och det är ALLTID svårare på V75 oavsett hur motståndet ser ut. Det är andra slantar att köra om och inte alltför sällan kan taktiken se lite annorlunda ut. Defis Victory är en kanon med en ljus framtid men han blir för stor favorit här och jag testar att fälla. 1 Screen Height, 4 Primo Valentino, 6 Final Jam och 10 Drogba Bob blir mina vapen mot den stora favoriten. Mest intressant tycker jag Primo Valentino är. Tony Wallin har hyllat honom och sagt att han kommer vinna på V7 inom en snar framtid. Kanske redan här.
V75-5 är omgångens lärlingslopp och tillika ett flerklasslopp för ston. Det är lika öppet som en svängdörr så när jag chansspikar 13 Bear With Me så hoppas jag att dörren inte slår mig i arslet på vägen ut 😉 Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast som tvåa bakom omöjliga Britt Palema. Nu är distansen ett halvvarv kortare och det tror jag inte är några problem. Marcus Schön är en duktig lärling och sitter han inte och sover så tror jag Bear With Me kan avgöra detta.

V75-1: 1,2,3,7,8,9
V75-2: 7 Asterix Hornline
V75-3: 2,3,9,10
V75-4: 1,2,4,6,10
V75-5: 13 Bear With Me
V75-6: 1,3,4,6,9,10
V75-7: 2 Verymuchkiss Karsk

720 rader/360:- (låser man V75-3 med 2,3 så blir systemet på 360 rader/180:-)

 

LD-1 testar jag att låsa med tre hästar: 3 Flash Oak, 6 Quarter Of An Hour och 12 Obama Gel. Jag gillar Obama Gel och han möter lite enklare motstånd här. Överraskar med klaff.

I LD-2 finns det ett antal fina fyraåriga ston som säkert kommer duga i värre sammanhang än detta framöver. Jag är naturligtvis en idiot som går mot 3 Frixie Star som har fyra raka segrar men jag är i chansläge för tillfället 🙂 Jag drar till med en spik på 7 Whats Your Limit som är en tuff brud. Denna gången får hon Örjan Kihlström i jollen och jag tror han kan lotsa in henne till seger även den tunga vägen.

LD-1: 3,6,12
LD-2: 7 Whats Your Limit
Min raka/roliga LD: 12-7

Måste säga att jag tycker 7 Benicio D’Am i V4-4 såg läcker ut vid vinsten senast. Jag tror det fanns en hel del kräm kvar i linorna på Ready Cash sonen. Nu skärps motståndet men insatsen senast skvallrar lite om att det här är en rätt så fin häst.
Motståndet i V4-4 är mycket tufft för 1 Walk A Mile men klaffar det lite så är hon definitivt skrällduglig.

Lycka till! 

Föregående artikelSnabbaste voltstartloppet i Sverige genom tiderna!
Nästa artikelV75-tipset Mantorp 31 maj 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.