LD/DD Solvalla 24/5-2014

284

DDTIPSET

 

Så var vi då där, dan före dan 🙂 Toppenlopp idag med V75-finaler och toppenlopp imorgon söndag med Elitloppet. TravSveriges Julafton är här!

DD-1 är en någorlunda svårlöst historia. Jag chansar och låser loppet med 4 Tresor D’Inverne och 7 Claes Boko. 5 Olympic Kronos är favorit men jag får ingen feeling för honom och på DD-spelet chansar jag bort honom.

DD-2 är lördagens godbit, Harper Hanovers lopp. Brukar alltid bli ett härligt lopp med en hel del taktik och positionsförändringar. Favorit ser 2 Bar Plombier ut att bli och han har sannerligen visat prov på en mastig styrka. Men 8 Mellby Viking är ett styrkefenomen och i mitt tycke topp tre bland Sveriges bästa stayers just nu. Visst, Bar Plombier var inte stort slagen senast trots att han fick gå i dödens men när jag kollar på det loppet så tycker jag Mellby Viking vinner relativt enkelt och det ser ut som att Jorma hade kunnat kräma ur lite mer ur linorna. Jag är lite inne på att han kan ta ner Bar Plombier från dödens. Men det kan även betyda att någon smygkörd dyker upp och slår av favoritduon till slut. 1 Gary Hoist gillar jag, kan få loppet. 4 Frozen, lär vara vässad till detta och han har siktats hit. 7 Alfas Da Vinci, knallform (precis som resten av Stall Lövgren). 14 Beau Mec, gjorde ett ruggigt lopp efter galopp senast. Får han springa med i ryggar så kan han säkert lägga en låg 10-speed sista 800 ute i spåren.

DD-1: 4,7
DD-2: 1,2,4,7,8,14
Min raka DD: 7-8
Min roliga DD: 4-1,4,7

Bästa spiken på V75 är tveklöst 3 BBS Sugarlight i V75-1. Ingen överraskning där inte men vid sunda vätskor så är han flera klasser bättre än motståndet.
I V75-2 tänker jag chansspika 1 Västerbo Fantast. Båth säger att det blir barfota runt om och jänkarbike! Jag tror man har ett ess i rockärmen och även om man inte når spets tror jag Västerbo Fantast är rask nog att ta sig ut i andraspår.
Glöm inte bort 9 Mermaid Ås i V75-3!
9 Order To Fly i V75-4 är omgångens drag. Tror att man ska rycka skorna på honom.
13 Kiss Me Kemp i V75-5 gick 11,7 sista 1200 senast när Berghan vred på fram till dödens. Hon krossade motståndet och visade att formen är på topp. Mycket tuffare nu men hon är tuff själv och jag tror hon vinner finalen av Diamantstoet.

 

LD-1 är ett försök till Sweden Cup och det lär gå undan här. Jag tar fem hästar: 1 Francais Du Gull, 2 Ed You, 4 Mosaique Face, 7 O’Grady och 10 Saphire De Fille. Tror och hoppas att Mosaique Face kommer göra ett otroligt bra lopp.

I LD-2 får vi se 2012 års vinnare av Elitloppet, 8 Commander Crowe. Han visade senast att han fortfarande vill springa och jag tror att han bara vinner detta. Hoppas bara Souloy inte får spårsjukan…

LD-1: 1,2,4,7,10
LD-2: 8 Commander Crowe
Min raka LD: 4-8
Min roliga LD: 7-8

V4-1 är ett öppet lopp. 1 Bret Boko är tidig, kan bli spets. Glöm inte 4 Berlusconi och 5 Call Me Hanover.
I V4-4 vill jag varna för 4 Ante Dana. Bra häst med en duktig lärling i sulkyn. Även 13 Västerbo Wallet är ett tidigt bud. Oskar Kylin-Blom är säker i jollen.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet 2014: Han lämnade Sverige som 18-åring
Nästa artikelElitloppsfesten inleddes i REKORDFART!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.