Legolas ägare köpte dyrgrip

145

Tillsammans med sagohästen Legolas firade ägaren Marco Anic fina framgångar.

Nu har han köpt en ny superhäst – Bold Eagle-sonen Eaglemaniac Sox – för 950 000 kronor på auktion.

– Jag tyckte att jag hade råd, säger han till Trav365.

Legolas räknas som den häst som betytt mest för svensk travsport genom tiderna. Sagohästen blev en rikskändis när han vann sina 19 lopp i rad i sin karriär.

Topphästen sprang in över tre miljoner kronor, enorma summor på den tiden, och som tack för all draghjälp åt travet belönade spelbolaget ATG honom med mat resten av livet, efter avslutad karriär.

Ägaren till den legendariske hästen, Marco Anic, förvaltade de insprungna stålarna väl, och har efter Legolas framfart på banan legat lågt inom travet.

Till nu.

”Roligt en gång till”

På Wenngarns unghästauktion, norr om Stockholm, tidigare i veckan shoppade han en av de dyraste hästarna, Bold Eagle-sonen Eaglemaniac Sox, för 950 000 kronor på auktion.

Jägersotränaren Roger Malmqvist vinkade hem den fint stammade hästen och ska även träna talangen.

– Hästen såg bra ut och jag tänkte det skulle vara lite roligt en gång till. Jag hade roligt med Legolas, och nu fick jag en liten fin häst, säger Marco Anic till Trav365.

– Pengarna som Legolas sprang in har jag investerat och jag tyckte att jag hade råd att köpa en fin häst, som jag tror blir bra. Jag har varit försiktig efter Legolas-tiden, jag har haft någon häst, men det gick inte ihop sig, så jag sålde. Jag vet några som gått i konkurs då de tror det finns flera som Legolas, men det finns bara en.

Hur minns du tiden med sagohästen Legolas?

– Det var så roligt, det går inte att beskriva. Det är sånt man inte kan köpa för pengar, fantastiskt! Ibland vaknar jag i sängen och tänker på det.

”En fin kille”

För dagen driver Anic ett livsmedelsföretag i Malmö, har några anställda och jobbar lite själv.

– Det går bra och jag har ett mycket roligt liv.

Det blev Roger Malmqvist som ska träna, varför?

– Jag vill ha hästen hos en mindre tränare, jag har redan en tvååring hos Roger, som har kvalat och ser riktigt fin ut, så jag tror det blir bra. Roger är en mycket fin kille, vi har bra dialog, det är a och o, menar Marco Anic.

”Fruktansvärt fin”

För Malmqvist, med 16 hästar på träningslistan, var det naturligtvis en stor upplevelse att få buda mot de stora grabbarna på den penningstinna auktionen.

– Det var roligt, vi blev lika glada allihop, jag har inte sett många snyggare, om ens någong, på någon auktion. Han är så fruktansvärt fin och det är ju ingen nackdel att han är efter Bold Eagle, säger Jägersro-tränaren till Trav365.

Hur känns det att få in hästen i stallet?

– Jätteintressant! Jag har aldrig ropat in hästar för de här pengarna tidigare och det är inte så många som får träna en så här fin häst. Dessutom funkar kemin mellan mig och Marco bra, vi träffas någon gång i veckan, tar en kaffe och snackar skit. Det är kul att han satsar igen, och att han satsar rejält.

Efter köpet fick Malmqvist beröm av Stefan Hultman, tidigare tränare till bland andra Prix d’Amérique-vinnaren Maharajah.

– Ja, direkt efter att vi köpt hästen pratade jag med honom och då sa han att Eaglemaniac Sox var den finaste ettåring han någonsin sett. Jag fick även credit av Stefan som sa att jag var duktig på att hitta fina hästar. Det är roligt att höra från en kille som haft de frtamgångarna.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet