Lekte sig till överlägsen seger

71

lekte sig till överlägsen seger

Propulsion är tillbaka på banan.
På torsdagen gjorde han sommarsäsongens första start och han lekte sig till överlägsen seger.
– Det är en njutning varje gång man får sitta upp bakom en sådan här häst, sa kusken Örjan Kihlström.

Daniel Redén-tränade Propulsion tillbringade vintern i Paris och där tog han tredjeplatsen i både Prix d’Amerique och Prix de France. Nu är siktet inställt på Elitloppet på Solvalla, där han i fjol slutade tvåa bakom Timoko, och på torsdagskvällen började formtoppningen på Gävletravet. Från spår två bakom startbilen togs han lugnt från start och sedan fick han trava större delen av loppet som första häst i andraspår. I slutkurvan lät Örjan Kihlström den mäktige hingsten stega fram utvändigt om ledande Francais du Gull och över upploppet lämnade han konkurrenterna.
– Det blev rätt så skapligt tempo på loppet hela vägen och han fick göra jobbet själv i dödens, men det var inte helt fel för Daniel tyckte att han behövde få ett rejält lopp och det är roligare för honom att springa med andra hästar än att dra undan själv i ledningen, sa Örjan Kihlström som var nöjd med vad han kände i tömmarna.
– Han kändes precis som man kunde hoppas. Lite ringrostig naturligtvis och han gick med skor, men han gjorde det på ett väldigt bra sätt så allt är nog i fas.
Segertiden över 2 140 meter med bilstart skrevs till 1.12,1 och nu ståtar den 13-faldige miljonären med 25 fullträffar på 54 starter. Planen är att starta hästen en gång till innan det är dags för Elitloppet på Solvalla 27 maj.
– Det känns som att vi är på rätt väg och jag har en väldigt god känsla nu. Var nästa start blir vet jag inte. Det kan bli precis var som helst och beror på vilket humör jag är på när jag vaknar, sa Daniel Redén, som även fick se sin Stand Bayou vinna inom V64-spelet tillsammans med Örjan Kihlström.

Häpnadsväckande prestation
Inom ramen för V64 var annars Stefan Melander-tränade Cargo Door det stora utropstecknet. Fyraåringen har inte gjort något väsen av sig tidigare och hade inför Gävlestarten endast vunnit ett av tretton lopp. Nu visade han oanade resurser när han i Jorma Kontios händer stegade undan till överlägsen seger trots ett mycket svettigt inledningsvarv som efter utdragen körning avverkades på 1.12,8. I mål stannade klockan på 1.13,8 över 2 140 meter – rekordsänkning med 2,9 sekunder.
– Han hoppade från start senast i Eskilstuna så nu tog jag det försiktigt första 50 meterna och när han hade hittat rytmen var det bara att köra framåt. Han var jättefin och hade mycket krafter kvar i mål också, sa Jorma Kontio.
Övriga V64-lopp vanns av Thebigred As, Grude Eld och Raclette och den lättfunna raden delade ut 536 kronor. Fem rätt gav 14 kronor och då utdelningen för fyra rätt understeg sju kronor går hela den potten, 935 170 kronor, vidare till fredagens V64-tävlingar på Åby. Där utgörs samtliga avdelningar av uttagningslopp till Konungen Gustav V:s och Drottning Silvias Pokal och en ensam jackpotvinnare kan bli fyra miljoner kronor rikare.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.