Lindegrens valack har blommat ut!

36

image-1

Han har en häst han knappt kan uttala namnet på.
Men huvudsaken är att Ochongo Face synkar med Gävletränaren Erik Lindegren i både träning och lopp.
Valacken har blommat ut som fyraåring och har imponerat stort vid två V75-segrar i år.
På onsdag gör den starke hästen en intressant start inom V86 på Bergsåker.

Erik Lindegren hittade Ochongo Face hos travtränaren och uppfödaren Lutfi Kolgjini på höstsidan för två år sedan då hästen var ett par år gammal.
En av Gävletränarens tidigare hästar i stallet, Hit Dust, fanns på mödernet och hästen såg bra ut. Det blev köp.
– Jag körde länge med att han hette ”O-kongo” men Ludde rättade mig en gång när jag frågade och sa att det skulle uttalas Ochongo Face, säger Erik Lindegren.
Ochongo, namnet, är taget från en region i Nigeria i Västafrika. Hästen ägs av Lindegren själv tillsammans med Martin Lenell, en företagare i restaurang- och fastighetsbranschen som verkligen hade tur då han köpte sin första travhäst.
Ochongo Face presenterade sig för den breda travpubliken i augusti då det blev seger i ett klass II-lopp i V75 hemma på Gävletravet. Fyraåringen skrällde rejält men var helt överlägsen på ett nytt svenskt rekord för fyraåringar över lång distans, 1.13,2.

Från slapp till rapp
I V75-finalen på Solvalla körde Erik Lindegren upp utvändigt ledaren ett varv från mål och hästen imponerade på nytt trots en tung resa.
– Han var väl lite ospeedig och småslapp som treåring i fjol och inledde karriären med fyra raka tvåor. Efter att han gjort bort sig med galopp i oktober gick vi igenom hästen och en lös benbit i en bakkota hittades som vi opererade i november. Pausen var välbehövlig och han comebackade i april. Därefter har det varit mer eller mindre raka spåret, säger Erik Lindegren.

Hoppas på franska starter
Fyraåringen lever högt på sin styrka och körs ofta offensivt. Senast var valacken ute i ett lättare gäng och vann på ett mycket rejält sätt efter en del grovjobb.
– Ja, han har en otrolig grundfysik. Det syns exempelvis på pulsklockan när man kör jobb med honom att han har bra ork och bra styrka. Han har fått upp speedighet med tiden och även bättrat på sin styrka och går allt som jag vill åker vi till Frankrike i vår när de mindre banorna öppnar och testar honom över längre distanser.
I V86-7 på Bergsåker på onsdagen är distansen 2640 meter den rätta. Att det blev ett spår åtta bakom bilen bekymrar Lindegren inte så mycket, däremot att han har en del bra hästar innanför sig.
V75-vinnaren Queer Fish är en trolig spetskandidat i loppet och Erik Lindegren sätter sig inte gärna utvändigt den hästen.
– Jag har ett trekilometerslopp i Eskilstuna V75 i november i bakhuvudet och vill inte försöka börja krossa en så pass bra häst som Queer Fish för då är det risk att jag kör min häst i botten. Jag kanske hamnar utvändigt ändå och jag blir inte förvånade om vi vinner – men jag vill inte att spelarna ska tro att jag ska gå ut och dundra ifrån motståndet igen.

Försöker undvika ”dödens”
Ochongo Face, Queer Fish, Certification och Funny Tornado är hästar i V86-7 som alla vunnit V75 i år. Gävletränaren tror och hoppas att loppet ska stå mellan hans häst och amatörtränade Queer Fish från Bollnäs.
– Jag vill inte säga för mycket men jag tror att min häst är minst lika bra som Queer Fish i alla fall. Den här gången är det dock fördel den hästen på grund av ett bättre läge.
Det kan alltså bli en lite defensiv taktik den här gången?
– Helst skulle jag vilja köra lite till slut den här gången – vi får se vad som händer när bilen släpper fältet. Man behöver inte alls mala på i dödens hela tiden. I Bollnäs i maj körde jag bakifrån och då flög han fram sista 700 meterna i 1.09-fart och visade att han kan flytta på sig till slut. Han har visat sig bäst barfota och vi kommer att köra med skor på Bergsåker då det inte går att vara barfota hela tiden för hästarna. Han känns fin och jag tycker att han är andrahäst bakom Queer Fish den här gången, slutar Erik Lindegren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.