”Litar på Kim – ser ut som toppchans”

40

Experten inför jakten på 15 miljoner: ”Kör hon felfritt ser jag ingen som kan stoppa Indra’s Secret”

Foto: ALN

Kim Moberg och Indra’s Secret spikas i GS75-4.

TRAV5 november 2017 11:43

Hästen är obesegrad felfri och har imponerat i tre raka.

Kusken fortsätter att fira fina framgångar och gör sitt bästa år hittills.

Indra’s Secret och Kim Moberg är bästa spiken på Grand Slam 75.

Solvalla är återigen värd för söndagens stora spelform och i en lurig omgång spikar jag en häst som har visat härlig form i de senaste starterna och som kommer med tre raka segrar.

Det är Indra’s Secret som har övertygat tillsammans med Kim Moberg. Den duktiga lärlingen gör sitt bästa år hittills och har passerat en miljon kronor i inkörda pengar.

Indra’s Secret har galopperat en hel del tidigare men har skött sig perfekt i händerna på Kim Moberg på sistone. Då har det förvisso varit bilstart och framspår och Kim varnar lite för att hästen kan vara osäker i voltstart fortfarande. Bakspår torde dock vara ett plus och senast tog Indra’s Secret en överlägsen seger.

Jag litar på att Kim Moberg kör felfritt igen och då ser jag ingen i det här
gänget som kan stoppa Indra’s Secret. Det ser ut som en toppchans.

I den sjätte Grand Slam 75-avdelningen ser det ut att stå mellan de båda förhandsfavoriterna Kinnonna Goj och Maintainability. Jag tar med båda på systemet men tror mest på Maintainability som har visat toppform i de senaste starterna och gav ett härligt intryck vid en lätt seger senast då hästen vann åkandes för Kaj Widell. Nu är det lång distans men stoet har vunnit två av tre starter i långlopp så styrkan finns där.

Det fanns en hel del krafter kvar vid segern senast och jag tror på andra raka här.

Kinnonna Goj är dock en riktig tuff motståndare och hon har stångats mot tuffa kamrater i år, med den äran. Senast avslutade hon riktigt bra som trea men var på linje med vinnaren i mål i ett V75-lopp.

I Grand Slam 75-inledningen har favoriten Gravity Falls bra chans att vinna då han har visat bra form på slutet och går ner i klass. Gick bra efter galopp senast.

Men jag streckar två hästar till och vurmar för Harry Ruda som har läget och är snabb ut. Han spurtade mycket bra senast som tvåa och vann näst senast. Till den här starten blir det troligen jänkarvagn på precis som vid segern vilket så klart är intressant.

Har slagit bra hästar

I GS75-2 är min vinnare Young da Vici som är klart bättre än resultatraden. Senast fick han en jobbig löpning utvändigt om ledaren och var ursäktad. Har tidigare i år mött och slagit flera riktigt bra hästar och möter nu lite enklare konkurrens. Bra chans om han kommer till.

I GS75-3 är Ile Saint Louise klar favorit efter sin debutseger för nye tränaren Timo Nurmos senast. Stoet vann då ett billigt lopp från ledningen och ska ha gått framåt en del med loppet i kroppen då hon inte hade startat på länge innan dess.

Men jag litar inte helt på henne och garderar loppet med ett par och varnar för Cash You och Wunder Dream som är roliga kantbollar.

Flera stänkare

I GS75-5 lär det bli hård körning från början mellan startsnabba duon Prediction och Vida Loca Bi. Båda hästarna är de mest betrodda och båda kommer från spetssegrar. Jag pratade i veckan med Peter G Norman som tränar Prediction och han var nöjd med hästens insats senast, även om det blev hårt i mål. Peter menade att hästen fick dra i ett tufft tempo loppet igenom och inte vara i fred någon gång. Det var jänkarvagn på för första gången och det blir samma även här. Peter kommer att köra vad som går för att hålla ut Vida Loca Bi och lyckas han nå ledningen trodde han på en bra chans.

Men blir det en hård utdragen körning kan bakspårshästarna komma in i matchen.

Desefinado har tre raka andraplatser och satt fast med krafter kvar senast. Är inte borta för Goop om det löser sig från spår tolv.

Detsamma gäller även för T.P.Fromadream som vann ett billigt lopp senast men som gjorde ett jättefint intryck och hade en hel del krafter sparade i mål.

Jag plockar även med Carmencita Majo som kan vara en riktig stänkare, vilket även gäller för Fiveseventy Boko som inte var långt efter Vida Loca Bi som tvåa näst senast.

Mycket krafter kvar

Grand Slam 75-avslutningen tror jag helt står mellan de fyra hästar som är mest betrodda. Favorit i skrivande stund är Making Love och när jag pratade med Robert Bergh inför hästens senaste start hade han ingen känsla för honom då Making Love hade stått över och blivit åtgärdad. Hästen avslutade bra via open stretch och lär ha gått framåt med den genomköraren.

Jag gillar Sloppy Joe som är mycket kapabel men också haft en del fräschörproblem som har stoppat honom. Nu har han fått två lopp i kroppen efter uppehåll och senast fick chansen för sent för att hinna utmana. Det fanns mycket krafter kvar i mål enligt Peter G Norman som menade på att Sloppy Joe hade vunnit om han kommit loss i sista sväng.

Efter att ha kört snälla lopp två gånger i rad är det nu aktuellt för att försöka vinna det här loppet sa Norman och löser det sig från innerspåret kan Sloppy Joe blir svårtuggad. Han kan öppna bra men det är inte troligt att han kan hålla ledningen.

Forecast har toppform och spana in senaste loppet där han formligen flög fram över upploppet i en rykande avslutning. Kan slå till nu.

Fjärde strecket får Dice Man som inte har fått till det på slutet men som har visat hög kapacitet tidigare. Senast blev det galopp i Hamburg och gången innan var hästen sjuk. Men för tre starter sedan var Dice Man tvåa knappt slagen av Dominion Beach och slog då en sådan topphäst som Love Matters.

Sätt in de hästarna i det här loppet …

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 klockan 15.30

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 5, 1 (6, 7)

GS75-2: 11, 7, 3 (12, 8)

GS75-3: 5, 8, 10, 4 (2, 3)

GS75-4: 10 Indra’s Secret (11, 3)

GS75-5: 9, 2, 6, 12, 5, 10 (3, 4)

GS75-6: 6, 7 (5, 11)

GS75-7: 1, 10, 4, 3 (9, 2)

1 152 rader/1 152 kronor

5 november 2017 11:43

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelExperten: ”Har hittat en rolig spelidé”
Nästa artikelTränaren: ”Han är fruktansvärt lekfull”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.