Ludde rivstartade i Uppfödningslöpningen!

252

image-5

 

Lutfi Kolgjini har slagit an tonen.
Landets kanske främste expert på de tvååriga travarna stod på tisdagen bakom båda vinnarna i de inledande uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning.
Årets sista klassiker står för dörren och efter tisdagen var det halvtid i uttagningarna inför finalen på Jägersro 30 november med 600 000 kronor till vinnaren.
Lutfi Kolgjini stod bakom båda vinnarna i uttagningsloppen på hemmabanan Jägersro, Eileen Boko och Onceforall Face. Summa två inkvalade hästar av fyra startande från stallet den här kvällen.
Christoffer Eriksson hjälpte till att lotsa in Eileen Boko till segern i det första loppet. Stoet fick dra till ledningen direkt och var sedan aldrig i närheten av förlust. En förvånansvärt enkel seger på 1.15,7 över 1 640 meter med bilstart. Vinnaroddset blev hela 22 gånger pengarna i stoets första seger i femte starten.
Med till final också Ola Samuelsson-tränade Everreach Draviet (Johnny Takter) från rygg ledaren samt Anders Svanstedts spelfavorit Bullyoung som kördes helt på säkerhet av Peter Ingves och svarade för en stark avslutning från kön.

Höll sig i skinnet
Onceforall Face blev Lutfi Kolgjinis andra uttagningsvinnare. Hingsten har galopperat i sina två inledande lopp i karriären men samtidigt visat sådan fart att han spelades till delad favorit i loppet som ingick i V64-spelet.
Lutfi Kolgjini satt själv upp bakom vinnaren som fick kliva på i tredjespår runt den första kurvan och tog hand om kommandot dryga varvet från mål.
Onceforall Face fick dra undan lite lagom och tog en säker seger. Segertiden 1.15,7.
Tvåa Lars I Nilssons Si See Sea efter ett lopp i rygg ledaren, trea Catwalk och Fredrik Persson som spurtade till sig tredjeplatsen via ett vasst upplopp.
Kolgjini var lättad efter segern.
– Äntligen! Han har varit väldigt talangfull hela säsongen men det är en lite svår häst som är lite trång i gången. Nu fick vi ”mecka” med honom in i det sista och efter lite ändringar tycker jag att han kändes bättre än någonsin. Det kändes hur bra som helst, han bara sprang och väntade in de andra. Allt på en bra tid. Så jag är jättenöjd, sa Jägersrotränaren.
Den stora fixstjärnan saknas i årets tvååringskull. Åtminstone på förhand. Kanske får vi se ännu bättre prestationer när kvalsvängen till Svensk Uppfödningslöpning 2013 avslutas under onsdagskvällen på Solvalla?

Mikael Wikner