Luddes springare snabbast i Världen!

20

snabbast i världen 2015

Mosaique Face är snabbast i världen i år efter uppvisningen på Gävletravet på 1.09,0. Foto av Kanal 75

1.09,0 – snabbast i världen i år!
Mosaique Face är klar för Elitloppet efter en mäktig uppvisning i Prins Daniels lopp på V75.
– Glädjen är enorm. En otroligt viktig seger för mig själv eftersom jag haft problem med hästen, sa Lutfi Kolgjini som kastade körspöet i en härlig segergest.

Gävle hade lockat ett fantastiskt fint startfält i årets upplaga av H.K.H. Prins Daniel lopp. Tio topphästar fanns med bakom startbilen för att göra upp om 400 000 kronor och en direktplats i Elitloppet.
Lutfi Kolgjini hade fått ett wildcard med Mosaique Face som haft problem att hitta formen och även konstaterats ha hjärtflimmer i samband med sin senaste start.
Men nu var hästen helt frisk och nu stämde allt.
Från innerspåret försvarade Mosaique Face ledningen och efter 1.07,5 första 500 kom han upp till varvningen på 1.10,4. På sista bortre långsidan attackerade amerikanska superstoet Maven, som redan var inbjuden till Elitloppet, och hon satte press på Mosaique Face 500 meter från mål. Men in mot upploppet tackade Lutfi Kolgjinis stjärna för sällskapet och stack undan på supertiden 1.09,0/1609 meter autostart. Den snabbaste vinnartiden i världen i år!
Lutfi Kolgjini kastade körspöet av glädje kort före mål.
– Det här var en otroligt viktig seger för mig själv eftersom jag haft problem med hästen. Någonstans börjar man tvivla på sig själv och sitt eget kunnande, att sätta hästarna i form. Nu när vi lyckades kändes det oerhört skönt när vi körde över mållinjen. Det är resultaten som får tala, det är det som avgör om du är duktig eller inte. Jag har aldrig tvivlat på hästen, sa Lutfi Kolgjini.
I och med segern är Mosaique Face inbjuden till Elitloppet men Lutfi Kolgjini vill ha natten på sig innan han säger definitivt ja. Men om hästen tagit lördagens lopp bra så blir det start i Elitloppet.
Maven blev tvåa på 1.09,4 medan Papagayo E. avslutade vasst som trea på 1.09,5. Ytterligare en trio kom i mål under 1.10,0: Creatine (1.09,6) Beer Summit (1.09,7) och Panne de Moteur (1.09,9).

Populär hemmaseger
Lika glad som Lutfi Kolgjini var även Olle Alsén som bjöd hemmapubliken på kyssar som segergest efter ledning från start till mål i V75-2.
Segervapnet var andelshästen M.T.Insider som ägs av 140 personer som inledde sitt hästägande hos Olle Alsén när de gick med i Rikstravet och hästen Charles Boko.
M.T.Insider var även veckans ”Hästen är din” och det innebar 10 000 kronor till vinnaren Henrik Johansson, bilhandlare från Ljungby.
– Jag har tittat efter det här loppet sedan ”proppen” kom. Det är vår stora dag det här och det var ordningsställt för dagen, inget snack om den saken. Jag har tänkt på loppet dag och natt sista veckan. Det är fantastiskt skönt när man lyckas, sa Olle Alsén.

Glädjetårar
En annan som kunde konkurrera om titeln ”dagens gladaste segrare” var Björn Karlsson som fick revansch i kallblodsloppet (V75-5) med sin reklamhäst Tangen Haap efter den snöpliga galoppen på väg mot seger på V75 på Åby näst senast. Tangen Haap ägs av hockeytvillingarna Sedin som nästa söndag har Nahar till start i Elitloppet.
– Jag bara njuter. Han är overklig. Det är sjukt… Det blir inte häftigare än så här, sa Björn Karlsson samtidigt som det stockade sig i halsen och glädjetårarna tryckte på.

Ledningen guld värd
Shadow Woodland
och Ulf Ohlsson tog enkelt hand om ledningen i V75-1 och därmed var mer än halva slaget vunnet. Shadow Woodland fick sedan försvara sig mot Star Advisor Joli som höll tempot uppe utvändigt. Favoriten Kemas Magic försökte en attack från tredje utvändigt genom slutsvängen men galopperade knappa 300 meter före mål samtidigt som Shadow Woodland stack undan till en överlägsen seger.
Reijo Liljendahl tränar vinnaren som i 35:e starten i karriären för första gången gick utan skor runt om.
Ledningen och innerspåret var guld värd på Gävletravet. I V75-3 höll Diamond Of’em och Torbjörn Jansson undan på målfoto mot Ninepoints Lucy och i V75-4 vann favoriten Tango Lavec och Jorma Kontio knappt före Bravo Navarone.
V75-omgången avslutades med en minst sagt imponerande seger för Oliver Kronos som trots en inledande galopp kom tillbaka och avgjorde den tunga vägen utvändigt ledaren Quality Questioned sista 1 250 metrarna. Björn Goop skötte tömmarna bakom Ulf Stenströmers vinnarskalle, som ägs av Johan Sjöstrand, landslagsmålvakt i handboll.
Sju rätt på V75 3 548 kronor, sex rätt betalade 34 kronor. Ingen utdelning på fem rätt innebär jackpot på V75 nästa lördag på Solvalla och då kan en eventuell ensam vinnare med sju rätt få 53 miljoner kronor.

Jim Frick fick stående ovationer
Före V75-tävlingarna fick publiken på Gävletravet se Jim Frick tillbaka i sulkyn i ”Jim Fricks Championutmaning” där banans flerfaldige kuskchampion körde ponnytravare mot Jorma Kontio, Ulf Ohlsson, Torbjörn Jansson och Sven-Erik Landin.
En rörd Jim Frick fick stående ovationer efter loppet som var det första han kört efter den svåra olyckan som förändrade hans liv 2010. Jim Frick ledde sedan även defileringen till Prins Daniels lopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.