Lunchdubbel Åmål 8/4-2014

254

LUNCHDUBBEL

 

Dags för säsongspremiär på Åmålstravet och som jag skrivit tidigare så tycker jag det är lite speciellt när småbanorna slår upp dörrarna för säsongen. Man känner hur graderna höjs en aning och hur den där härliga sista söndagen i Maj kommer lit närmare. Det är helt enkelt en underbar travtid vi har framför oss.
Sportmässigt ramlar man ju inte av stolen när det ska tävlas på småbanorna men jag tycker inte det gör så mycket heller. Alla lopp kan inte hålla toppklass utan vi vill ju ha en bredd i den svenska travsporten så att många kan vara med och träna, tävla och äga.
Åmålstravet är en 800-metersbana och har Sveriges kortaste upplopp. Därför är det väldigt svårt att vinna från bakspår och det gäller att vara med där framme direkt. Spets är en eftertraktad position naturligtvis.

I LD-1 tar jag tre hästar och lämnar ett par av de mer betrodda utanför. 2 Sulphur, 3 Kosmonaut Broline och 10 Askhults Sigvard får chansen. Sulphur tror jag är snabbast från start och sedan hoppas jag att Kosmonaut Broline får överta eller sätter sig utvändigt. Lite farligt att lämna 6 Noa Star och 7 Persören utanför men jag hoppas de får en jobbig väg att vandra. Askhults Sigvard är inte så tokig och kan komma in i matchen om de kör lite för hårt i täten.

LD-2 låser jag med 4 Midnight Ås och 9 Thats My Pal. Midnight Ås sitter troligtvis i spets och över sprint på Åmål så vore det dumt att släppa. Lär dock bli utmanad av Thats My Pal som förmodligen är bästa hästen i fältet.

LD-1: 2,3,10
LD-2: 4,9
Min raka LD: 3-4
Min roliga LD: 2,10-4

I V4-1 tror jag 2 Dats Veronica kan vara ett roligt drag. Snabb ut och kan mycket väl leda runt om.
V4-4 blir väl en duell mellan 1 Tortens Prince och 2 Global Patriot. Fördel Global Patriot som är snabb från start men Goop lär göra vad han kan för att hålla upp innerspåret.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet blir till film genom Tom Alandh!
Nästa artikelFem tippar V75 Eskilstuna 12 april 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.