Lunchdubbel Rättvik 27/3-2014

258

LUNCHDUBBEL

 

Säsongspremiär för Rättvik. Jag tycker det är härligt när de mindre banorna kör igång säsongen, då känner man att det är vår och den varma årstiden närmar sig med stora steg. Trav är underbart!

LD-1 vinner 4 Ron Jeremy. Han har gjort flera bra lopp från sämre spår och även fått gå den tunga vägen. Han är inte beroende av spets men bör ändå få överta ganska omgående.
3 Chapeau Bas är normalt sett ett tidigt motbud men han har inte sett speciellt kul ut i de två senaste loppen. Visserligen har det varit på V75 och motståndet nu är ett annat men jag får känslan av att formen är på väg ner.
10 Kul Broline kan vara ett kul bud bakom Ron Jeremy. Tvilling tror jag på.
9 Fred Cobra ska naturligtvis nämnas och det luriga är om han hinner före Ron Jeremy, som inte är så väldigt startsnabb, genom att kunna glida genom fältet men att göra det är inte lika enkelt som det låter.

2 Mr Vox i LD-2 är väl i stort sett lika klar som Ron Jeremy i LD-1. Han sitter säkert i spets efter 200 meter och då blir han inte lätt att passera.
Det som vore intressant är om Hans G Eriksson bestämmer sig för att köra i spets med 1 JLS Buv som är väldigt rask från start. Då lär Mr Vox få göra grovjobbet och då blir han sårbar.
Jag står över spel på favoritkomben men testar lite med två andra hästar i LD-2: 4 Face Facts och 7 Out Of Question. Face Facts har lopp i kroppen och kan överraska om det stämmer lite på vägen. Out Of Question låter stall Witasp lite småuppåt på och hon är inte så tokig i grunden.

LD-1: 4 Ron Jeremy
LD-2: 4,7
Min raka LD: 4-7
Min roliga LD: 4-4

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn helt sagolik kväll för Johnny Takter på Jägersro
Nästa artikelHögklassigt trav redan på Fredag på Solvalla