Lutfi Kolgjini inför V75 Färjestad

228

Lutfi Kolgjini inför V75 Färjestad

En grillfest hemma på gården i Vomb.
Något sådant kan det bli när Lutfi Kolgjini tar sin 3000:e seger som tränare den här veckan eller kanske nästa.
– Det är klart att jag kommer att ordna något för personalen, det är ju de som gör grundjobbet. Det vore roligt om segern kommer med Smokin Joe i E3-finalen på lördag.

Jubileumssegrarna kan dugga tätt den närmaste tiden i svensk travsport. Svante Båth har bara en seger kvar till 2000 tränarsegrar (per den 2018-06-27) och Micael Melander har två segrar kvar till inträdet i Tusenklubben som kusk.
Och så Lutfi Kolgjini då, som när som helst kan ta seger nummer 3000 som tränare. Tre pinnar återstod på onsdagen.
– Är det tre kvar nu? Mats Fransson (Svensk Travsport) ringde mig för några veckor sedan och sa att jag närmade mig. Sedan har jag inte tänkt så mycket på det, säger Jägersrotränaren som fyller 59 i december.
Lutfi Kolgjinis signum är unghästar. Han har tränat vinnare av Svensk Uppfödningslöpning, Svensk Travkriterium, E3, svenska derbyt, italienska derbyt, Stochampionatet och både drottningens pokal och kungapokalen. För att nämna några.
3000 är en ofantlig massa segrar. Som kusk närmar han sig 2000 triumfer (25-30 återstår).
– Jag är mycket stolt över att ha lyckats så pass bra med hästarna. Men när man tänker på det… det har också tagit en jävla tid att nå hit känns det som! säger han och skrattar.

Många topphästar
Viking Kronos, Going Kronos, Raja Mirchi…det är lika bra att stanna där. Listan kan göras lång.
– Jag var ju med i det där inslaget ”Minne som en häst” (i TV12) för någon vecka sedan och blev då påmind om hur många fantastiska hästar jag haft genom åren. Det är jag stolt över, det där att jag trots allt har en hel del kännedom om hästar.
Kvantitet är inte lika viktig som kvalitet – om man med det menar större segrar.
– Det är de större segrarna jag kan känna mig mest stolt över, och att jag gjort det själv från grunden hela vägen till den stora vinnarcirkeln. Format dem, följt dem, alla fina hästar. Jag och personalen har inte fått något gratis precis utan ”har gjort dem” själva, säger Lutfi Kolgjini.

”Får ordna någon grillfest”
För dagen tränar han runt 130 hästar, med runt 35 anställda. Han är också framgångsrik som uppfödare.
– Det är klart att jag kommer att ordna något för personalen när jubileumssegern kommer. Det är ju personalen som gör grundjobbet. Vi får ordna någon grillfest ute på gården eller någonting sånt.
14 hästar ska starta från det egna stallet från torsdag till tisdag. Kolgjini hoppas att det blir så välregisserat att ”3000-segern” kommer i finalen av E3:s öppna klass på Färjestad på lördag (V75-7).
Sonen Adrian kör Smokin Joe i det loppet.
– Han är inte sämre än någon annan i det loppet, Smokin Joe. Det skulle bli en sluten cirkel i så fall med en häst som vi fött upp själva. Ulf Eriksson i Sandviken står visserligen som uppfödare men Ulf är uppfödare hos oss på gården så att säga. Jag har följt hästen nästan varje steg han tagit …det skulle vara jäkligt speciellt om vi kunde lyckas med det. Och så i ett storlopp då!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 – Nu har Svante Båth en ny jättechans
Nästa artikelV75 System till Färjestad 30 juni 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.