Lutfi Kolgjini om Mosaique Face

87

lutfi kolgjini

Det är i Elitloppet Mosaique Face ska vara på topp – då ska han ta revansch på fjolårets andrapris.
Men Lutfi Kolgjini har även tankar på guld i Olympiatravet.
– Jag vägrar tippa någon annan än min egen, säger den färgstarke travprofilen.

Vi fick en intervju med Lutfi Kolgjini före V86-tävlingarna i onsdags och det var en påtagligt nöjd Jägersrotränare inför lördagens miljonlopp Olympiatravet (V75-6).
Vad tänkte du när du fick spår 9?
– Först tänkte jag: Skit också. Men sen så tänkte jag att jag har startsnabba ryggar så att jag kan välja att gå i andraspår eller innerspår och det kommer nog att lösa sig.
Hur handikappande är det, tycker du?
– Det är en häst som inte är så där jättespeedig utan mer stark, det har han visat vid ett flertal tillfällen. Han har dragit i två världsrekord och gått själv i ledningen och gick ett oerhört lopp i dödens i Elitloppet, så han har visat att han är mer stark än speedig. Det kan vara lämpligt att köra ett snällt lopp med hästen den här gången faktiskt.
Du är inte inne på ett ”Kolgjini-upplägg”?
– Nej, det blir det inte denna gång. Jag vill inte ha honom i form för tidigt utan lagom är nog bäst denna gång – och så trycker vi till honom nästa gång han startar ordentligt för att få honom i full form till Elitloppet, säger Lutfi Kolgjini.
Hur är det i träningsjobben då? Vi förstod att han inte varit så där över hövan i jobben inför comebacken?
– Nej, jag skulle vilja påstå att han varit totalt iskall faktiskt, han har vägrat att jobba. Men nu kände jag på honom i tisdags, lite lättare. Då kom vi ut på rakbanan och då plötsligt skulle han bara sticka iväg. Så det känns som att han har vaknat till och fattat att tävlingssäsongen har börjat för hans del, så han känns väldigt annorlunda nu mot innan han startade senast.
Hur har du det med utrustningen? Har du några växlar aktuella att plocka fram?
– Adrian tjatar på mig att jag ska köra i jänkarbike på lördag, men jag vet inte om han har så stor nytta av jänkarbike från bakspår…, men det blir väl det och så barfota. Vi har sparat fötterna i två och en halv månad för att han ska kunna tävla barfota nu, så det blir väl optimal balans för honom.
Så det är grabben som bestämmer numera?
– Ja, han har mer och mer att säga till om, men inte allt, jag kan lägga in mitt veto, säger Lutfi Kolgjini och ler.
Vad säker du om loppet totalt sett då, vem har du mest respekt för? Vad tänker du om Olympiatravet?
– Vi har sett att flera av dem visat toppform och de har fått de bästa spåren också. Sen är det en del franska osynade kort, men det är klart Anna Mix är en oerhört kapabel häst som inte visat någonting på länge. Hon har ju knappt startat, varit istadig och inte velat tävla, så hon är väl lite oskriven. Det är flera bra hästar med i loppet, inget snack om det. Det blir ett tufft lopp.
Vem vinner då?
– Jag vägrar tippa någon annan än min egen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.