Lyssna på "Snacka om travsport"

219

snacka_om_travsport

I podcasten ”Snacka om travsport” ger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist en inblick i trav- och galoppsportens förhandlingar med staten. Foto av Lars Jakobsson

Den 27 juni i år förlängde trav- och galoppsporten avtalet med staten – ett avtal helt utan förändring trots att det torde vara uppenbart att det inte längre går att verka med gamla villkor på den helt nya spelmarknad som växt fram de senaste åren. Men avtalet, som är rekordkort, löper ut redan den 31 oktober i år och därmed har parterna fyra månader på sig att nå en överenskommelse med rättvisa villkor.
I podcasten ”Snacka om travsport” ger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist en inblick i trav- och galoppsportens förhandlingar med staten. På frågan om varför avtalet bara blev på fyra månader svarar han:
– Från trav- och galoppsportens sida ville vi i förhandlingarna föra in ytterligare frågor utöver det som finns i avtalet sen tidigare. Det gäller framförallt skatten på totospel och ATG:s kommersiella villkor.
Han fortsätter sedan med att förklara vilka förändringar som omedelbart måste komma till stånd.
– Vi måste stärka ATG:s konkurrenskraft, det är det viktigaste. ATG är inte vilket spelbolag som helst. Mellan ATG och den svenska hästnäringen, som sysselsätter ungefär 30 000 årsanställda, så har vi direkt kommunicerande kärl. ATG:s ekonomiska utveckling, uppåt eller nedåt, får en direkt påverkan på den svenska hästnäringen.
Men samtidigt som förhandlingar pågår med staten ses olika alternativ över för framtiden. Bland annat undersöks möjligheter att samarbeta med utländska aktörer, alternativt att etablera ett eget spelbolag utomlands, men Hans understryker att det inte handlar om att flytta ATG.
– ATG är ett svenskt bolag och ska vara ett svenskt bolag. Men som ägare av ATG och företrädare för trav- och galoppsportens alla organisationer i Sverige, inklusive våra uppfödare, hästägare och tränare, så har vi ett ansvar att förbereda och utvärdera olika scenarios. Om det värsta skulle inträffa så jobbar vi också med något som vi kallar för plan B.
Lyssna på hela podcasten med Hans Ljungkvist genom att klicka på länken nedan.

http://www.mastrocdownload.se/svensk_travsport/x/podcast_radio_03.html

Svensk Travsport

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Erik tar sikte mot Derbyt
Nästa artikelInför V86: 140 meters tillägg för Hallsta Lotus!